Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2014 | 4321 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 150 gr.cascaval ras
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • putina apa calduta (cca 50 ml.)
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 3 linguri de ulei

Umplutura:

  • 250 gr, ciuperci champignion
  • 250 gr. ciuperci de roua
  • 3 linguri de ulei
  • 250 gr. cartofi fierti dati pe razatoare
  • 1 legatura de leurda proaspata
  • 1 morcov mare
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov:

Amestecam drojdia cu zaharul sarea si apa calduta.

Adaugam untul, cascavalul ras si semintele de in.

Amestecam, punem faina si uleiul, framantam aluatul pana cand devine elastic si se poate intinde usor.

Lasam aluatul acoperit pentru a-l feri de curenti si trecem la prepararea umpluturii:

-Fierbem 3-4 cartofi in coaja, apoi ii dam pe razatoarea fina;

-Curatam si spalam ciupercile, le taiem marunt si le sotam in 3 linguri de ulei;

-Condimentam cu sare si piper dupa gust,apoi lasam amestecul sa se raceasca

Rupem cate o bucata de aluat dospit (de marimea unei portocale), o intindem pe masa infainata si o impartim in 8 (vezi foto!)

Asezam pe fiecare bucata de aluat cate o fasie de morcov crud, o frunza de leurda si cate o lingurita de amestec de ciuperci cu cartofi.

Rulam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana se rumenesc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete aperitiv cu ciuperci,leurda si morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (11)

simona72 1

29.03.2014, 07:41

Ce combinatie faina!!

Anett 1

29.03.2014, 10:51

Lia_ 1

30.03.2014, 10:16

bun. de sezon, sa vad cum ascund si eu mai bine leurada ca sa fiu in ton cu lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv