Curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jet de apa rece, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei.
Intre timp curatam ceapa si ardeii; le spalam si le taiem bucati apoi le trecem prin robot.
Pasta obtinuta o sotam in 4 linguri de ulei ,la foc potrivit, cca 10 minute.
Trecem si rosiile spalate si curatate de cotoare prin robot,le punem peste legumele calite si lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem un sos consistent. Tot acum punem si bobitele de mustar, sare si piper dupa gust.
Amidonul se dizolva in 150 ml apa rece, se amesteca bine sa nu aiba cocoloase, apoi se toarna peste sosul din tigaie.
Amestecam in continuu, 10 minute, presaram verdeata tocata marunt si oprim focul.
Lasam sosul acoperit pana coacem piureul.
Cartofii se scurg de apa in care au fiert, adaugam untul, nucsoara, sare daca mai este nevoie,ouale si mixam totul foarte bine. Turnam in fir subtire laptele caldut, mixam pana se incorporeaza tot si obtinem un piure fin pe care-l trecem prin posh si formam formele dorite pe hartia de copt cu care am captusit o tava de aragaz.
Presaram susan peste gramajoarele de piure,dam tava la cuptor pana capata formele o crusta aurie.
Servim piureul copt cu sos de rosii proaspete.
O bunatate...
Pofta buna!