serveste cineva?
Aluat:
Umplutura:
in plus, ulei pentru prajit (cca 100 ml)
Eu am folosit mere rase si pastrate la borcan.
Am golit continutul borcanului intr-un castron, am adaugat doua linguri de gris, patru de zahar si o lingurita rasa de scortisoara, am amestecat toate aceste ingrediente si am dat umplutura deoparte cat m-am ocupat de aluat.
Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.
Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.
Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de mar cu scortisoara si gris, acoperim cu partea neunsa,apoi prajim placintele in tigaie in ulei incins.
Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si servim.
Sunt tare bune,atat calde, cat si reci!
Pofta buna!