Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2014 | 4404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 30 gr. seminte de mac
  • 2 linguri seminte de in
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr. ciuperci
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • marar deshidratat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci:

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute.

Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam apa calduta, smantana (la temperatura camerei), semintele de mac si in, apoi amestecam.Pentru a se desprinde aluatul de pe maini vom adauga cca 3 linguri de ulei, framantam pana obtinem un aluat elastic.

Il lasam la dospit in loc ferit de curenti de aer pana preparam umplutura: curatam si spalam ciupercile. Le tocam marunt si le calim in ulei impreuna cu ceapa tocata, sare si piper dupa gust. Cand se evapora toata apa lasata, tragem tigaia de pe foc si lasam ciupercile sa se raceasca.

Infainam masa de lucru, impartim aluatul in 6 portii aproximativ egale.

Intindem o bila de aluat, o ungem cu pasta de tomate diluata, impartim aluatul cu pintenul in 8, asezam la baza aluatului cate o lingurita din ciupercile calite cu ceapa. lam cornuletele, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram sare grunjoasa, seminte de in, apoi le dam la cuptor la temperatura de 180 grade pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt bune atat calde cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu pasta de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete aperitiv (Reteta 300)