Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI368
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2014

drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini. Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti. Incingem cuptorul la 180...

Cartofi la tigaie cu sos de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2014

Spalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, se taie cubulete si se coc in tigaia antiaderenta la foc potrivit...

Spanac cu pleurotus,hrisca si soia prajta

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2014

Curatam spanacul, il spalam in mai multe ape si il oparim 5 minute in apa cu sare. Ciupercile si ardeii se curata si se spala. Se taie fasii si se calesc in 3 linguri de ulei impreuna cu bobitele de mustar, sare si piper dupa gust. Adaugam 1 cescuta de hrisca, 1 cescuta de apa si lasam sa...

Placinte negre cu pleurotus la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2014

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare. Amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam. Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final...

Focaccia cu seminte,branzeturi si masline negre

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Drojdia se pune intr-un vas,se adauga sarea si zaharul, se amesteca pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si de floarea soarelui,galbenusul, 50 gr. branza telemea, 275 gr. branza proaspata de vaci. Amestecam, adaugam apoi faina alba si framantam un aluat...

Cartofi Byron

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit. Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam peretele cartofului de cca 0,5 cm. Peste miezul cartofilor punem crema de unt, branza topita cu ardei,...

Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2014

Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, ardeiul se taie bucati, dovlecelul cubulete....

Salata de pleurotus cu maioneza si marar

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2014

Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute in apa cu sare. Intre timp preparam maioneza din: un galbenus crud+1 galbenus fier+150 ml ulei+2 lingurite de mustar. Lasam ciupercile la scurs, apoi la racit, adaugam mararul verde si le maruntim la robot impreuna...

Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2014

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena. Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita,...

Pachetele cu branza topita si susan

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2014

Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei. Asezam un triunghi de branza topita in coltul foii unse,apoi impachetam branza in restul foii si asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte 11 foi si triunghiuri de...

Placinta cu branza de burduf si telemea

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2014

Foile de placinta se taie fasii,apoi se coc in cuptor pana devin aurii. Lasam cuptorul pornit,la temperatura de 175 grade. Mixam branza de burduf cu iaurtul si telemeaua trecuta pe razatoarea fina, pana obtinem o crema omogena. Adaugam mararul,amestecam bine compozitia de branza. Zdrobim...

Melci din foietaj cu zacusca

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2014

Aluatul dezghetat se desface e masa de lucru. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu 3-4 linguri de zacusca, apoi rulam strans aluatul ca la rulada. Taiem melcsori de grosimea dorita (cca 1 cm am taiat eu), aszam melcisorii in tava tapetata cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200...

Burek

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2014

Trecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu ulei, asezam 1 foaie de placinta, o ungem cu putin...

Rulada din carne tocata cu porumb si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2014

Carnea tocata se amesteca cu oul, ceapa tocata, painea inmuiata in apa si scursa bine, sare si piper dupagust. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Pe masa de lucru/ folia de silicon presaram pesmetul,usturoiul granulat si semintele de susan. Intindem amestecul de carne cu palmele peste...

Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2014

Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta. Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Formam bilute de...

Ou ochi in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2014

Punem intr-o tigaie mica antiaderenta ardeiul taiat bucatele la prajit in ulei. Il prajim 2-3 minute,apoi punem sucul de rosii. Spargem oul in mijlocul tigaii, presaram sare si piper dupa gust, apoi asezam din loc in loc boabe de porumb din conserva. Acoperim tigaia cu un capac si lasam...

Bagheta feliata si prajita cu branza topita

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2014

Feliem bagheta si prajim feliutele la prajitorul de paine. Ungem feliutele prajite cu branza topita cu verdeata. Presaram sare dupa gust si fulgi de chili. Decoram cu verdeata proaspat tocata.

Bulete din cartofi cu telemea si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2014

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Trecem cartofii fierti sub jet de apa rece, ii curatam de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Telemeaua si cascavalul se trec pe razatoarea fina si se adauga peste cartofii rasi. Adaugam 2 oua, turmeric, chimen, sare si piper dupa...

Cornulete cu branza picanta

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2014

Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac. Faina proaspat cernuta se...

Rulada cu branza la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2014

Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac. Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la...

Bruschete cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2014

Amestecam branza telemea cu crema de branza, apoi ungem feliile de paine taiate dupa preferinta cu acest amestec de branza. Asezam feliile unse in tava tapetata cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade. Spalam rosiile si ardeii, le taiem rondele. Asezam peste fiecare felie...

Salata de vara cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2014

Preparam maioneza: mixam un galbenus crud+galbenusul de la un ou fiert cu 1 lingurita de mustar. Turnam in fir subtire uleiul, mixam la viteza mare. La final adaugam sare si piper dupa gust. Fasolea verde se curata de capete si se taie/rupe bucatele de marimea dorita. Se fierbe la foc potrivit...

Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2014

Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai. Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor. Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga....

Melci din foietaj cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2014

Foaia de aluat foietaj se lasa la dezghetat,apoi o ungem cu pasta de ardei. Presaram cascaval ras, branza telemea zdrobita si ardeiul tocat cubulete. Rulam strans foaia,apoi taiem rulouri de grosimea dorita. Le asezam in tava captusita cu hartie de copt, apoi le dam in cuptorul...

Retese cu telemea si seminte de in

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2014

Punem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei. Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic. Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem cu sucitoarea o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis....

Rulada de cascaval cu ardei copti si masline

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2014

Roata de cascaval, in ambalajul original, nedesigilat, se pune intr-un vas cu apa la foc mic si se lasa pana clocoteste apa si te topeste cascavalul. Ardeii se coc si se curata de coaja. Cand cascavalul s-a topit, il scoatem din ambalaj pe masa de lucru,il intindem cu facaletul, il ungem cu...

Ciulama de ciuperci cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2014

Curatam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar). Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit cca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, restul de zucchini taiat cubulete,bobitele de...

Placinte cu stir rosu si / sau branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2014

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora. Intre timp preparam umpluturile: -stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se...

Mini langosi cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2014

Laptele caldut se pune intr-un vas incapator cu drojdia uscata, zaharul si 1/2 lingurita sare. Adaugam oul, branza de vaci si faina. Amestecam, framantam si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cca 1 ora la dospit. Branza telemea o trecem pe razatoarea fina,apoi o amestecam cu branza...

Omleta umpluta in crusta de malai

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2014

Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii coacem in tigaia antiaderenta pana se inmoaie. Punem intr-o craticioara mica antiaderenta 1 lingurita de ulei,apoi 1 lingurita rasa de malai si lasam cateva secunde sa se prajeasca usor malaiul. Turnam peste...

Afisate 61 - 90 din 211 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 33

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]