Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2014 | 21477 vizualizari

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 1 praf de turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana cu cu apa rece
  • 3-4 linguri cu faina (in functie de cat de groase preferati clatitele)
  • frunze de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de ulei

Umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3-4 felii pastrama de porc afumata (pentru gust)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei

Sosul de branzeturi:

  • cca 150 gr. cheddar
  • cca 50 gr. cascaval
  • cca 100 gr. branza de burduf

//

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi:

Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina.

Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat.

Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem pe toata suprafata tigaii incinse, coacem clatitele pe ambele fete.

Pieptul de pui se spala si se tampozeaza cu servete de bucatarie, Se taie bucatele, se prajesc mai apoi in tigaie la foc iute intr-o lingura de ulei impreuna cu fasii de pastrama afumata pana se rumenesc frumos.

Sosul de branzeturi il preparam simplu, punand la foc mic intr-o craticioara toate cele 3 tipuri de branzeturi enumerate, amestecam in continuu pana se topesc.

Ungem fiecare clatita pe toata suprafata cu sos de branza, asezam bucatele de carne rumenite, rulam clatitele iar la final decoram cu sosul ramas.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

29.06.2014, 21:28

O clatituta vreau si eu, dar fara sosulet

alilianaa 1

29.06.2014, 22:00

ce bunatate..

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu sos de branza