Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2014 | 21408 vizualizari

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 1 praf de turmeric
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana cu cu apa rece
  • 3-4 linguri cu faina (in functie de cat de groase preferati clatitele)
  • frunze de patrunjel verde tocat
  • 2 linguri de ulei

Umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 3-4 felii pastrama de porc afumata (pentru gust)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de ulei

Sosul de branzeturi:

  • cca 150 gr. cheddar
  • cca 50 gr. cascaval
  • cca 100 gr. branza de burduf

//

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi:

Mixam ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam un praf de turmeric,2 linguri de ulei, 1 cana cu apa si incorporam apoi faina.

Obtinem un aluat subtire care curge. Adaugam patrunjel verde tocat.

Punem o tigaie antiaderenta la incins, portionam cu ajutorul unui polonic aluatul, il intindem pe toata suprafata tigaii incinse, coacem clatitele pe ambele fete.

Pieptul de pui se spala si se tampozeaza cu servete de bucatarie, Se taie bucatele, se prajesc mai apoi in tigaie la foc iute intr-o lingura de ulei impreuna cu fasii de pastrama afumata pana se rumenesc frumos.

Sosul de branzeturi il preparam simplu, punand la foc mic intr-o craticioara toate cele 3 tipuri de branzeturi enumerate, amestecam in continuu pana se topesc.

Ungem fiecare clatita pe toata suprafata cu sos de branza, asezam bucatele de carne rumenite, rulam clatitele iar la final decoram cu sosul ramas.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu sos de branza