Curatam frunzele de stir de pe codite, le spalam in mai multe ape,le tocam putin, presaram sare si piper dupa gust, apoi le calim in ulei pana se evapora apa lasata de frunze. Presaram grisul peste stirul fierbinte, amestecam, oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam la racit.
Untul rece, oul, drojdia, sarea, zaharul si semintele de mac se amesteca.
Se adauga apa calduta, apoi faina, amestcam, obtinem un aluat elastic pe care pentru a-l desprinde de maini, la final il amestecam cu 3 linguri de ulei.
Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumil. (Eu l-am lasat vreo 2 ore ca aveam o alta treaba urgenta de facut).
Preincalzijm cuptorul la 170 grade.
Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata, se repartizeaza uniform umplutura pe toata suprafata, apoi rulam strans rulada si o asezam in tava unsa cu ulei.
Ungem rulada cu galbenus si dam la cuptor pentru cca 20 minute.
Scoatem rulada din cuptor, o ungem si cu albus , presaram sare grunjoasa si seminte de mac din belsug, dam din nou tava la copt pana capata aspect de rumen rulada noastra.
Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat-o de seara pana dimineata), feliem si8 servim.
Pofta buna!