Pollo Guisado (Pui cubanez)

de Satisfyyourcravings in Pui, 13 Dec 2014 | 4548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/4 lingurita de cumin
  • sucul de la 1 portocala
  • sucul de la 1/4 lime
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 pahare supa de pui
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri amidon
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pollo Guisado (Pui cubanez):

Intr-un mojar se amesteca usturoiul cu putina sare si cuminul. Se transforma intr-o pasta.

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se aseaza intr-un bol. Se adauga sucurile de portocala, lime si lamaie si se lasa la marinat pana a doua zi.

Se scot bucatile de pui din marinata si usuca cu servetele din hartie. Marinata se pastreaza.

Se prajesc bucatile de pui in foarte putin ulei, la foc mare, pana prind o culoare aurie pe toate partie. Se scot pe o farfurie.

Se arunca grasimea ramasa in tigaie, se aseaza tigaia pe foc, se adauga putin ulei de masline si ceapa. Se caleste cateva minute, avand grija sa indepartam cu spatula bucatile de grasime arsa din tigaie. Se adauga marinata si se amesteca. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga puiul inapoi in tigaie, apoi vinul, supa, pasta de rosii, sare si piper.

Se amesteca pentru omogenizare.

Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera cu un capac etans si se lasa 45 de minute.

Se scoate puiul pe o farfurie.

Se amesteca untul cu amidonul si se adauga in sosul din tigaie. Se amesteca cu telul timp de 3 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Se serveste puiul cu sos deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo Guisado (Pui cubanez)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

babi5 1

14.12.2014, 07:40

mirela0911 1

14.12.2014, 11:10

Bun!

Valclaudia 1

18.12.2014, 06:51

ma tenteaza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui lipicios cu orez salbatic