Briose aperitiv

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 1 Iun 2014 | 16562 vizualizari

 

buna dimineata! Micul dejun este servit.....

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 gr faina alba
  • Sare si piper dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 2-3 linguri de ulei
  • cca 150 ml apa calduta
  • putin zahar
  • seminte de mac
  • seminte de in

Umplutura+ topping:

  • branza telemea, cca 300 gr.
  • masline verzi feliate (150 gr.)
  • pasta de tomate, cateva linguri
  • 6 oua intregi
  • putin piper
  • marar verde

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam semintele de in si de mac.

Punem apa calduta peste drojdia lichefiata, apoi faina si framantam un aluat elastic in care picuram din cand in cand putin ulei.

Lasam aluatul la dospit cca 30 min, apoi il intindem pe masa infainata de lucru si il intindem in foaie subtire.

Decupam cercuri din aluat, le asezam in forme din silicon de briose.

Ungem aluatul cu pasta de tomate in strat subtire, punem apoi branza data pe razatoare, masline verzi si in fiecare forma de briosa punem cate 2 linguri de ou batut in care am amestecat 1/2 legatura de marar verde tocat.

Dam tava cu briose la copt in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (180 grade) pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat calde, cat si reci

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu dovlecel