Placinte cu cartofi si branza

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2014 | 45795 vizualizari

 

:)) din nou placinte, de data asta coapte in cuptor...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana
  • 20 gr. drojdie
  • 160 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • cartofi fierti in coaja, cca 500 gr
  • 3-4 linguri de ulei
  • 100 gr. branza de burduf
  • 100 gr. branza telemea
  • piper, nucsoara,marar si patrunjel verde dupa gust
  • Pentru uns:
  • 2 oua
  • susan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cartofi si branza:

Pentru inceput preparam umplutura: spalam cartofii, ii fierbem in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri potrivite.

Calim cartofii in ulei, adaugam condimentele si verdeata, stigem focul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecul de cartofi adaugam branza de burduf sfaramata si telemeaua data pe razatoare.

Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.

Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o jumatate de lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.

Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de cartofi si branza, acoperim cu partea neunsa dar decupata cu rola, lipim marginile placintei presandu-le usor cu furculita, apoi transferam placintele de pe masa de lucru in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem placintele cu ou batut, presaram susan si sare,apoi le coacem la temperatura medie spre ridicata pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot servi atat calde, cat si reci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza sarata