:)) din nou placinte, de data asta coapte in cuptor...
Pentru inceput preparam umplutura: spalam cartofii, ii fierbem in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri potrivite.
Calim cartofii in ulei, adaugam condimentele si verdeata, stigem focul si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit amestecul de cartofi adaugam branza de burduf sfaramata si telemeaua data pe razatoare.
Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.
Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o jumatate de lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.
Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Desprindem cate o bucatica din aluat, de marimea unei portocale, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem pe jumatate din suprafata ei umplutura de cartofi si branza, acoperim cu partea neunsa dar decupata cu rola, lipim marginile placintei presandu-le usor cu furculita, apoi transferam placintele de pe masa de lucru in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem placintele cu ou batut, presaram susan si sare,apoi le coacem la temperatura medie spre ridicata pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
1
se pot servi atat calde, cat si reci!