saptamanal trebuie sa existe placinte la noi in bucatarie.....
Curatam frunzele de loboda de pe cotoare,le spalam foarte bine sub jet de apa rece sa scapam de nisip si alte impuritati.
Taiem loboda fasii, o punem la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare si o potrivim la gust cu sare si piper.
Dupa ce a mai scazut apa lasata presaram un pumn de gris,amestecam si stingem focul. Lasam acoperita tigaia cu un capac pentru a se umfla grisul in aburii formati in interiorul tigaii.
Punem faina (la temperatura camerei) intr-un castron.
Separat dizolvam drojdia, amestecand-o cu o jumatate de lingura de zahar si jumatate de lingurita de sare.
Adaugam drojdia dizolvata,punem apa calduta, amestecam, adaugam faina si cate o lingura de smantana pana incorporam toata cantitatea,framantam un aluat elastic pe care-l lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Scoatem aluatul pe masa de lucru infainata, intindem o foaie de 1 cm grosime, taiem cercuri in care asezam umplutura de loboda iar marginile le "sigilam" cu o furculita.
Asezam placintelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte de in, marar verde tocat si sare grunjoasa.
Sam tava la cuptor (am uitat sa precizez ca acesta trebuie sa fie preincalzit!). coacem placintelele la 180 grade pana devin aurii.
Pofta buna!