Se toaca ceapa si usturoiul marunt.
Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie.
Se taie baconul in fasii.
Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu fund dublu (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea, in ture, pe toate...
Daca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge.
Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige cate un cuisor in fiecare jumatate.
Se indeparteaza frunzele de praz, iar partea alba se taie in...
Se adauga apa intr-o oala mare si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga rasolul cu partea cu grasime in jos si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.
Se scoate cu grija din oala si se lasa la racit cateva minute.
Intre timp, se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se...
Se soteaza baconul intr-o cratita din fonta, potrivita si pentru cuptor, impreuna cu 1 lingura de unt, 2-3 minute, pana devine auriu. Se transfera pe prosoape de hartie lasand grasimea in cratita.
Puiul se usuca cu prosoape de hartie si se presara cu sare si piper in interior si in...
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline.
Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare.
Se prajesc in tigaie cateva minute, pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet.
Intre timp,...
Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile de patrunjel, impreuna cu sare si piper, 5 minute sau pana se inmoaie, amestecand frecvent. ...
Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul.
Ciupercile si carnatii se taie felii.
Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici.
Spatzle se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste untul si uleiul intr-o...
Se amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se modeleaza chiftelele, aproximativ 40 de grame de compozitie per chiftea.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. ...
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare si piper si se lasa sa se evapore o parte din lichid. Se adauga apoi 300 de ml de apa...
Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor, pe raftul...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie, pastrand grasimea in cratita.
Se taie carnea in bucati de...
Nectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider.
Se amesteca ketjap manis cu 2 catei de usturoi pisati si otetul. Se marineaza bucatile de burta de porc in mixul obtinut anterior 30 de...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se toaca Chorizo, se decojeste usturoiul si se adauga in vasul unui blender, impreuna cu frunzele de rozmarin, cubul concentrat, otetul si 300 de ml de apa fierbinte. Se transforma totul in sos, avand mare grija pentru ca este...
Se taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari.
Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari.
Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline si se soteaza usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de patrunjel,...
Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie.
Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina.
Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine...
Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute.
Intre timp, se fierb taiteii in apa cu sare, 5 minute sau in functie de instructiunile de pe ambalaj.
Se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute.
Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe 2 crengute si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu sare si piper si se...
Se taie carnea de porc fasii.
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.
Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas...
Se incalzeste o tigaie, la foc mediu spre mare si se soteaza ceapa in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga ardeii, carnea si condimentele si se mai gatesc cateva minute, pana cand carnea e gatita complet.
Se umplu tortilla cu mixul obtinut anterior, se stropesc cu suc de lime si se...
Intr-un castron mic, se amesteca sucul de lime cu sosul de chili, sosul Oyster si jumatate din sosul de soia.
Se incalzeste o tigaie/wok cu 1 lingura de ulei, la foc mare. Se presara sare si piper peste bucatile de porc/proteina vegetala si restul de sos de soia. Se prajesc in tigaie...
Se taie burta de porc, fasii subtiri.
Se amesteca ketjap manis cu sambal si usturoiul pisat. Se adauga bucatile de porc, se amesteca bine si se lasa la marinat minim 1 ora.
Se fierb legumele pentru hutspot in supa de pui, timp de 30 de minute, la foc mediu spre mic, acoperite cu...
Se taie carnatii felii.
Se toaca ceapa in cuburi mari si usturoiul felii. Se taie ardeii in bucati potrivite.
Se prajesc carnatii, intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, cateva minute, pana devin aurii.
Se indeparteaza din tigaie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei, daca este...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Se toaca ceapa si usturoiul, prazul se taie rondele, la fel ca morcovii. Rosiile si cartoful dulce, curatat de coaja, se taie cuburi.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola (eu am folosit una de fonta, potrivita si pentru cuptor). Se...
Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie.
Se amesteca malaiul cu Parmezanul ras intr-o farfurie, nu foarte adanca.
Se taie ficatul fasii care se dau prin mixul...
Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat.
Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte.
Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si ardeiul fasii.
Se incalzeste o lingura de ulei intr-o...
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de...
Se toaca ceapa marunt si usturoiul felii.
Se taie chorizo felii si se prajesc cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul care se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate,...
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada. Se adauga bucata de carne si se lasa la marinat 15 minute.
Se taie ardeii si ceapa julienne.
Se incalzesc doua tigai la foc mare spre mediu, cu putin ulei. Se adauga in una, carnea, iar in cealalata, legumele. Se adauga putin din...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se...
Gulaschsuppe (Supa germana cu galuste din cartofi si carne de vita)
Se toaca ceapa si usturoiul marunt. Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie baconul in fasii. Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu fund dublu (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea, in ture, pe toate...
Ciolan afumat gatit in cidru
Daca bucata de ciolan este foarte sarata, se adauga intr-o oala cu apa race si se aduce la punctul de fierbere, apoi se scurge. Ceapa se curata de coaja si se taie in jumatate. Se infige cate un cuisor in fiecare jumatate. Se indeparteaza frunzele de praz, iar partea alba se taie in...
Rasol de porc cu legume la gratar si cartofi cu Paprika
Se adauga apa intr-o oala mare si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga rasolul cu partea cu grasime in jos si se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Se scoate cu grija din oala si se lasa la racit cateva minute. Intre timp, se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se...
Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)
Se soteaza baconul intr-o cratita din fonta, potrivita si pentru cuptor, impreuna cu 1 lingura de unt, 2-3 minute, pana devine auriu. Se transfera pe prosoape de hartie lasand grasimea in cratita. Puiul se usuca cu prosoape de hartie si se presara cu sare si piper in interior si in...
Chiftele din carnati cu spaghete in sos rapid de rosii si busuioc
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, impreuna cu putin ulei de masline. Se indeparteaza umplutura carnatilor din intestin si se modeleaza in chiftele de marime nu foarte mare. Se prajesc in tigaie cateva minute, pana cand s-au rumenit si sunt gatite complet. Intre timp,...
Burrito cu carne de pui in sos BBq si orez Cajun (+ varianta vegetariana)
Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile de patrunjel, impreuna cu sare si piper, 5 minute sau pana se inmoaie, amestecand frecvent. ...
Spatzle cu Bratwurst in sos Jager (Taitei in stil german cu carnati si sos cremos de ciuperci)
Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul. Ciupercile si carnatii se taie felii. Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. Spatzle se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste untul si uleiul intr-o...
Chiftele la cuptor cu masline verzi, mozarella si rosii
Se amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza chiftelele, aproximativ 40 de grame de compozitie per chiftea. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. ...
Pui cu sos de lamaie
Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare si piper si se lasa sa se evapore o parte din lichid. Se adauga apoi 300 de ml de apa...
Risotto cu lamaie si aripioare marinate
Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor, pe raftul...
Boeuf Bourguignon by Julia Child
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie, pastrand grasimea in cratita. Se taie carnea in bucati de...
Burta de porc la gratar cu salsa picanta de nectarine si fasole cu usturoi
Nectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider. Se amesteca ketjap manis cu 2 catei de usturoi pisati si otetul. Se marineaza bucatile de burta de porc in mixul obtinut anterior 30 de...
Pui la cuptor cu cartofi dulci si sos de Chorizo
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se toaca Chorizo, se decojeste usturoiul si se adauga in vasul unui blender, impreuna cu frunzele de rozmarin, cubul concentrat, otetul si 300 de ml de apa fierbinte. Se transforma totul in sos, avand mare grija pentru ca este...
Orez in stil spaniol cu Chorizo si pui
Se taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari. Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari. Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline si se soteaza usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de patrunjel,...
Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)
Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se...
Piept de curcan la tigaie cu sos de vin alb, mozzarella si piersici
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. Se incalzeste o tigaie de fonta, la foc mediu spre mare si se prajeste baconul pana devine...
Bami (Taitei in stil indonezian, cu legume si carne de porc)
Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute. Intre timp, se fierb taiteii in apa cu sare, 5 minute sau in functie de instructiunile de pe ambalaj. Se...
Pui la cuptor cu morcovi glazurati, cartofi crocanti, mazare si sos cremos
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute. Se indeparteaza frunzele de rozmarin de pe 2 crengute si se adauga in vasul unui mojar, impreuna cu sare si piper si se...
Kapsalon (Shaworma la tigaie in stil olandez)
Se taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Intre timp, se sareaza cartofii (daca este nevoie) si se transfera intr-un vas...
Fajita cu carne de curcan
Se incalzeste o tigaie, la foc mediu spre mare si se soteaza ceapa in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga ardeii, carnea si condimentele si se mai gatesc cateva minute, pana cand carnea e gatita complet. Se umplu tortilla cu mixul obtinut anterior, se stropesc cu suc de lime si se...
Stir-fry cu porc, sos Oyster si fasole pastai
Intr-un castron mic, se amesteca sucul de lime cu sosul de chili, sosul Oyster si jumatate din sosul de soia. Se incalzeste o tigaie/wok cu 1 lingura de ulei, la foc mare. Se presara sare si piper peste bucatile de porc/proteina vegetala si restul de sos de soia. Se prajesc in tigaie...
Hutspot (tocanita olandeza) cu fasole alba si carne de porc
Se taie burta de porc, fasii subtiri. Se amesteca ketjap manis cu sambal si usturoiul pisat. Se adauga bucatile de porc, se amesteca bine si se lasa la marinat minim 1 ora. Se fierb legumele pentru hutspot in supa de pui, timp de 30 de minute, la foc mediu spre mic, acoperite cu...
Carnati cu fasole alba si ardei copti
Se taie carnatii felii. Se toaca ceapa in cuburi mari si usturoiul felii. Se taie ardeii in bucati potrivite. Se prajesc carnatii, intr-o tigaie, la foc mediu spre mare, cateva minute, pana devin aurii. Se indeparteaza din tigaie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei, daca este...
Pilaf la cuptor cu legume si aripioare de pui
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se toaca ceapa si usturoiul, prazul se taie rondele, la fel ca morcovii. Rosiile si cartoful dulce, curatat de coaja, se taie cuburi. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola (eu am folosit una de fonta, potrivita si pentru cuptor). Se...
Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata
Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie. Se amesteca malaiul cu Parmezanul ras intr-o farfurie, nu foarte adanca. Se taie ficatul fasii care se dau prin mixul...
Pilaf cu fasii de carne de porc in stil oriental
Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte. Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si ardeiul fasii. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o...
Pui cu linte in stil etiopian
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de...
Tocanita de fasole cu chorizo
Se toaca ceapa marunt si usturoiul felii. Se taie chorizo felii si se prajesc cateva minute, intr-o tigaie cu ulei, la foc mediu, pana devin aurii. Se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul care se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate,...
Sandvis cu friptura de vita in stil mexican
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada. Se adauga bucata de carne si se lasa la marinat 15 minute. Se taie ardeii si ceapa julienne. Se incalzesc doua tigai la foc mare spre mediu, cu putin ulei. Se adauga in una, carnea, iar in cealalata, legumele. Se adauga putin din...
Pita umpluta cu burta de porc la cuptor, ananas caramelizat, ceapa murata si branza feta
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca sarea cu piperul, fulgii de chili, oregano si busuiocul si se unge carnea cu acest mix, preponderent pe partea cu grasime. Se asaza carnea intr-o tava mica si se coace in cuptor 15 minute, la 200 de grade Celsius, apoi se...