Boeuf Bourguignon by Julia Child

de Satisfyyourcravings in Vita, 11 Sep 2017 | 3758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 de grame carne de vita de buna calitate
  • 100 grame bacon tocat
  • 1 morcov feliat
  • 1 ceapa taiata julienne
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 200 ml vin rosu sec
  • 300 ml supa de vita
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 300 grame ciuperci
  • 2 fire ceapa verde
  • unt
  • mini ceapa (mie nu imi place,asa ca am omis-o)
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Bourguignon by Julia Child:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie, pastrand grasimea in cratita. 

Se taie carnea in bucati de marime potrivita si se usuca cu un prosop. Se da focul la mediu spre mare, iar cand uleiul incepe sa devina foarte ferbinte, se adauga bucatile de carne, pe rand, avand grija ca bucatile de carne sa aiba loc intre ele. Se rumenesc pe toate partile, pana prind o culoare bruna. Se transfera in farfuria cu bacon. Se procedeaza la fel cu restul de carne.

In grasimea din cratita, se soteaza morcovul si ceapa. Se arunca grasimea in care au fost sotate, daca mai ramane. 

Se adauga carnea si baconul inapoi in cratita, impreuna cu faina, sare si piper, se amesteca bine, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. 

Se introduce cratita in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 4 minute, apoi se amesteca si se mai lasa inca 4 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 150-130 de grade Celsius.

Se transfera cratita inapoi pe aragaz, se adauga vinul, indeajuns de multa supa astfel incat carnea sa fie abia acoperita, cimbrul, foaia de dafin, pasta de tomate si usturoiul. Se aduce la punctul de fierbere pe aragaz, se acopera cu un capac si se introduce in cuptor, pe raftul inferior, unde va ramane 3-4 ore.

Intre timp, se soteaza ciupercile feliate si uscate, in putin unt, pana devin aurii. La final, se adauga ceapa verde. Se pastreaza intr-o farfurie pana la momentul folosirii. 

Daca se foloseste si mini ceapa, se curata de coaja si se soteaza in grasime de porc sau unt, pana devine aurie.

Cu ajutorul unei site, se scurge sosul preparatului intr-o craticioara si se aseaza carnea pe un platou, impreuna cu ciupercile si ceapa.

Sosul se reduce pe aragaz, 1-2 minute, indepartand grasimea de la suprafata. Se toarna apoi pe carne si presara cu patrunjel tocat.

TIPS-URI

1

Delicios cu piure de cartofi, paste sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon by Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-"Foul akhdar bi laban"