Pilaf cu fasii de carne de porc in stil oriental

de Satisfyyourcravings in Porc, 20 Dec 2016 | 3458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 1 cub concentrat de legume
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 275 grame orez (eu am folosit un mix de orez alb si salbatic)
  • Pentru carne:
  • 300 grame muschi de porc taiat fasii
  • 400 grame praz
  • 1 ardei rosu
  • Pentru marinada:
  • paprika afumata
  • suc de lamaie
  • ulei de masline
  • pudra de ceapa
  • pudra de usturoi
  • pudra de cumin
  • pudra de coriandru
  • putina scortisoara pudra
  • ghimbir pudra
  • cuisoare pudra
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu fasii de carne de porc in stil oriental:

Se amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. 

Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte. 

Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si ardeiul fasii. 

Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa 3 minute, la foc mediu. Se adauga orezul, se amesteca 1 minut, apoi se adauga supa obtinuta anterior. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se lasa sa fiarba 12 minute. 

Intr-o alta tigaie, se incalzeste restul de ulei si se soteaza carnea, la foc mare 5 minute. Se adauga prazul si ardeiul rosu si se mai calesc 5 minute. 

Se serveste impreuna cu pilaful. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu fasii de carne de porc in stil oriental" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

20.12.2016, 16:26

portiadelumina 1

20.12.2016, 17:36

Văd că se metge pe bază de cârcoteală. Fie, eu aş fi doit ca fâşiile de carne să fie mai mari. ) Fain!

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 22:11

Imi place!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu carne de porc