Pui cu linte in stil etiopian

de Satisfyyourcravings in Pui, 12 Dec 2016 | 4386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 4 pulpe de pui cu piele (eu am folosit 2 superioare si 2 inferioare)
  • 2-3 linguri mix condimente etiopiene (reteta aici:http://www.bucataras.ro/retete/mix-de-condimente-etiopiene-berbere-80228.html)
  • ulei de masline
  • sare
  • Pentru linte:
  • 400 grame linte Puy
  • 2-3 linguri mix condimente etiopiene
  • 1 rosie mare, tocata cuburi
  • 1 morcov mare, tocat cuburi
  • ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • sare
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 1 bucata 5 cm de ghimbir, ras
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu linte in stil etiopian:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Se presara bucatile de pui cu sare si mixul de condimente si se prajesc, intr-o tigaie potrivita si pentru cuptor, la foc mediu spre mare, 4-5 minute pe parte, pana se rumenesc, dar nu sunt gatite complet. Se transfera in cuptor si se lasa 15-20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 2 linguri de ulei de masline, intr-o tigaie si se calesc usturoiul, morcovul, ceapa si ghimbirul cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga mixul de condimente si se mai calesc 1 minut, apoi se adauga rosia, lintea, sare si 500 ml de apa, se acopera cu un capac, se aduce la punctul de fiebere, se reduce focul la mic si se lasa 30 de minute.

Se serveste lintea cu bucatile de pui si patrunjel tocat presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu linte in stil etiopian" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui in crusta de susan