Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si se adauga bucatile de pui, cu partea cu piele in jos. Se prajesc 3 minute, la foc...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine aurie, 3-5 minute, apoi se transfera pe o farfurie.
Se reduce focul la mediu si in aceeasi...
Se prajesc carnatii intr-o tigaie, la foc mediu 8-9 minute, pana devin aurii. Se transfera pe o parfurie si se taie felii.
Intr-o oala, se incalzeste supa si se adauga usturoiul pisat. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga oregano, uleiul, rosiile tocate si fasolea si se lasa 10 minute....
Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta.
Se dau snitele mai intai...
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției.
Se...
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea 7 minute, intorcand-o frecvent. In...
Se amesteca laptele batut cu maioneza, sare si piper. Se adauga apoi ficateii de pui bine spalati si se lasa la marinat cateva minute.
Intre timp, se amesteca faina cu sare, piper si pudra de ceapa, apoi se adauga ficateii de pui, bine scursi. Se amesteca bine pana cand acestia sunt...
Se gateste carnatul pe un gratar fierbinte 8-10 minute, pana este gatit complet.
Intre timp. se incalzeste piadina intr-o tigaie fara ulei, se trasnfera pe o farfurie si se unge cu ketchupul afumat.
Se taie carnatul longitudinal in doua si se aseaza pe piadina, apoi se adauga...
Se amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se aseaza o bucata de mozzarella, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de carne.
Se...
Se presara bucata de carne cu sare si piper si se frige intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mare cateva minute, intorcand bucata frecvent.
Se incalzesc chiflele cateva minute in cuptor, se taie longitudinal in 2 si se ung, in interior, cu mustarul picant.
Se feliaza castravetii murati...
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul.
Se adauga otetul balsamic, apoi rosiile in bulion si ardeii copti, tocati si se gatesc 3-4 minute. Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma totul intr-un sos omogen, se adauga sare si piper si se...
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu.
Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie fierbinte.
Se gatesc 20-25 de minute, fara a le muta prin tigaie. Se reduce focul daca se...
Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modelaza sub forma de chiftea nu foarte compacta. Se gateste pe un gratar fierbinte 4-5 minute pe parte, aduagand felia de branza peste burger, dupa ce aceasta a fost intors.
Intre timp, se incalzeste chifla, apoi se taie longituninal in...
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se curata si toaca ghimbirul marunt. Se taie pieptul de pui cuburi si ciupercile sferturi.
Se incalzeste uleiul intr-un wok sau tigaie si se adauga pasta de curry, ghimbirul si pieptul de pui. Se gatesc la foc mare 3 minute, apoi...
Se incalzeste chifla cateva minute, la 180 de grade Celsius, in cuptor.
Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modeleaza intr-o chiftea nu foarte compacta.
Se gateste 4 minute pe parte. Cand se intoarce burgerul, se aseaza felia de branza deasupra pentru a se...
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca toate ingredientele pentru dressing.
Se taie ceapa rondele.
Se spala cartofii foarte bine si se taie in felii longitudinale cu grosimea de 1 cm. Se aseaza intr-un singur strat intr-o tava pentru cuptor. Se presara cu...
Se curata aripioarele si se presara cu sare, piper si 5 condimente chinezesti. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu foile de aluminiu si se gatesc 50 de minute la 180 de grade Celsius.
Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge...
Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano.
Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore.
Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si...
Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent.
Se transforma totul in pasta folosind un blender.
Se gateste orezul conform instructiunilor...
Se curata cartofii si se taie cuburi la fel ca si telina. Se fierb in apa sarata 20 de minute.
Se curata varza de Bruxelles, se taie in jumatati si se gateste la steamer 7 minute.
Se da branza pe razatoare si se taie usturoiul si Chorizo felii.
Se incalzeste o tigaie la...
Se caleste ceapa, la foc mediu, in putin ulei, pana se inmoaie, 5-8 minute. Se adauga apoi carnea de vita si se sfarama cu o lingura din lemn. Se gatesc impreuna 10 minute.
Se adauga restul ingredientelor mai putin branza si tortilla. Se lasa la fiarba la foc mic cateva minute. ...
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.
Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.
Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei...
Se amesteca carnea de rata cu sosul Teriyaki si se lasa la marintat minim 30 de minute.
Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul si chiliul si se gatesc pana devin aurii.
Se adauga ardeii, ciupercile,ceapa si...
Se adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si piperul Cayenne si se amesteca.
Se taie pieptul de pui si painea in cuburi de 2 cm. Se adauga in...
Se amesteca lintea cu sare, piper, garam masala si carnea de vita. Se imparte in 6 si se modeleaza in chiftele lunguiete, ca niste degete groase. Se prajesc intr-o lingura de ulei cateva minute, pana devin crocante si sunt gatite complet.
Se fierbe orezul, impreuna cu cardamomul, in apa cu...
Se acopera carnea cu piperul Szechuan.
Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca.
Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul, chiliul si ciupercile si se gatesc pana devin aurii.
Se adauga...
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge pastrand o parte din apa in care a fiert.
Se adauga lintea si apa inapoi in tigaie si se amesteca cu ulei de masline si otet, sare si piper. Se pastreaza calda.
Se taie ceapa verde rondele si se adauga intr-un bol. Se...
Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele.
Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga...
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute.
Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza calde.
Se taie cepele julienne. Se gatesc in grasimea ramasa de la bacon, 2 minute, apoi se...
Se acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul.
Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta.
Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie cuburi impreuna cu rosiile si se amesteca cu sare, piper, chiliul taiat rondele si sucul de...
Risotto la cuptor cu pulpe de pui in crusta de piper si lamaie
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca piperul cu sare si coaja de lamaie si se ung pulpele cu acest mix, mai ales partea cu piele. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie potrivita si se adauga bucatile de pui, cu partea cu piele in jos. Se prajesc 3 minute, la foc...
Carne de porc Mu Shu cu glazura de sos Hoisin si orez la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea de porc cu mixul de condimente, sare si piper, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mediu spre mare, pana devine aurie, 3-5 minute, apoi se transfera pe o farfurie. Se reduce focul la mediu si in aceeasi...
Fasole cu carnati si spanac
Se prajesc carnatii intr-o tigaie, la foc mediu 8-9 minute, pana devin aurii. Se transfera pe o parfurie si se taie felii. Intr-o oala, se incalzeste supa si se adauga usturoiul pisat. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga oregano, uleiul, rosiile tocate si fasolea si se lasa 10 minute....
Jagerschnitzel (Snitel de porc cu sos de ciuperci)
Cartofii se amesteca cu condimentele si se gatesc in cuptorul preincalzit la 200 de grade, 40 de minute, pana sunt crocanti. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se amesteca pesmetul, sare, piper si faina intr-o farfurie si se bate oul in alta. Se dau snitele mai intai...
Chifle chinezesti umplute cu piept de rata crocant
Într-un bol, se amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia. Se adaugă apa amestecată cu uleiul, puțin câte puțin, amestecând pentru a obține un aluat omogen. Dacă mai este nevoie, mai adăugați apă sau făină pentru optimizarea compoziției. Se...
Carne de porc si taitei in sos dulce de soia
Se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se pudreaza carnea de porc cu mixul de condimente chinezesti, sare si piper. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie (eu am folosit una din fonta) si se prajeste carnea 7 minute, intorcand-o frecvent. In...
Sandvis Po'Boy cu ficatei de pui prajiti si ceapa sotata
Se amesteca laptele batut cu maioneza, sare si piper. Se adauga apoi ficateii de pui bine spalati si se lasa la marinat cateva minute. Intre timp, se amesteca faina cu sare, piper si pudra de ceapa, apoi se adauga ficateii de pui, bine scursi. Se amesteca bine pana cand acestia sunt...
Piadina cu carnat la gratar, ketchup afumat, nasturel, rosii uscate si branza de capra cu ierburi
Se gateste carnatul pe un gratar fierbinte 8-10 minute, pana este gatit complet. Intre timp. se incalzeste piadina intr-o tigaie fara ulei, se trasnfera pe o farfurie si se unge cu ketchupul afumat. Se taie carnatul longitudinal in doua si se aseaza pe piadina, apoi se adauga...
Chiftele umplute cu mozzarella in sos de rosii
Se amesteca carnea cu 2 catei de usturoi pisati, sare, piper, pesmetul si laptele pana devine o compozitie omogena. Se imparte carnea in 12 parti, se modeleaza in bile, iar in centrul fiecareia se aseaza o bucata de mozzarella, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de carne. Se...
Sandvis Po' Boy cu friptura de vita
Se presara bucata de carne cu sare si piper si se frige intr-o tigaie cu putin ulei, la foc mare cateva minute, intorcand bucata frecvent. Se incalzesc chiflele cateva minute in cuptor, se taie longitudinal in 2 si se ung, in interior, cu mustarul picant. Se feliaza castravetii murati...
Rulouri din carne de porc umplute cu Pancetta, in sos de ardei copti si rosii & ciuperci la tigaie
Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga otetul balsamic, apoi rosiile in bulion si ardeii copti, tocati si se gatesc 3-4 minute. Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma totul intr-un sos omogen, se adauga sare si piper si se...
Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu. Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie fierbinte. Se gatesc 20-25 de minute, fara a le muta prin tigaie. Se reduce focul daca se...
Burger Angus
Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modelaza sub forma de chiftea nu foarte compacta. Se gateste pe un gratar fierbinte 4-5 minute pe parte, aduagand felia de branza peste burger, dupa ce aceasta a fost intors. Intre timp, se incalzeste chifla, apoi se taie longituninal in...
Pui Tom kha cu orez aromat
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se curata si toaca ghimbirul marunt. Se taie pieptul de pui cuburi si ciupercile sferturi. Se incalzeste uleiul intr-un wok sau tigaie si se adauga pasta de curry, ghimbirul si pieptul de pui. Se gatesc la foc mare 3 minute, apoi...
Burger Wagyu cu omleta, sos picant si ingredient surpriza
Se incalzeste chifla cateva minute, la 180 de grade Celsius, in cuptor. Se amesteca carnea de vita cu sare si piper si se modeleaza intr-o chiftea nu foarte compacta. Se gateste 4 minute pe parte. Cand se intoarce burgerul, se aseaza felia de branza deasupra pentru a se...
Carnati Thüringer cu gratin de cartofi dulci cu branza albastra
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru dressing. Se taie ceapa rondele. Se spala cartofii foarte bine si se taie in felii longitudinale cu grosimea de 1 cm. Se aseaza intr-un singur strat intr-o tava pentru cuptor. Se presara cu...
Aripioare crocante cu orez prajit
Se curata aripioarele si se presara cu sare, piper si 5 condimente chinezesti. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu foile de aluminiu si se gatesc 50 de minute la 180 de grade Celsius. Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge...
Cartof umplut cu carnat in stil Bilthovense
Se amesteca 1 lingura de ulei de masline cu paprika, sare, piper, patrunjel, pudra de usturoi si oregano. Se inveleste carnatul in Pancetta si si unge cu mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 2 ore. Se gateste pe un gratar fierbinte, 10 minute, pana e complet gatit si...
Muschi de porc cu sos de mere si morcovi glazurati
Se taie merele in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi. Se curata ghimbirul si se toaca. Se fierb impreuna in 300 ml de apa, la foc mare, timp de 10 minute, amestecand frecvent. Se transforma totul in pasta folosind un blender. Se gateste orezul conform instructiunilor...
Piure gratinat cu Chorizo si varza de Bruxelles
Se curata cartofii si se taie cuburi la fel ca si telina. Se fierb in apa sarata 20 de minute. Se curata varza de Bruxelles, se taie in jumatati si se gateste la steamer 7 minute. Se da branza pe razatoare si se taie usturoiul si Chorizo felii. Se incalzeste o tigaie la...
Quesadilla cu gust de Cheeseburger
Se caleste ceapa, la foc mediu, in putin ulei, pana se inmoaie, 5-8 minute. Se adauga apoi carnea de vita si se sfarama cu o lingura din lemn. Se gatesc impreuna 10 minute. Se adauga restul ingredientelor mai putin branza si tortilla. Se lasa la fiarba la foc mic cateva minute. ...
Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul. Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei...
Taitei cu piept de rata in sos Teriyaki
Se amesteca carnea de rata cu sosul Teriyaki si se lasa la marintat minim 30 de minute. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul si chiliul si se gatesc pana devin aurii. Se adauga ardeii, ciupercile,ceapa si...
Frigarui din pui cu paine si salata de portocale rosii cu Kale si Feta
Se adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si piperul Cayenne si se amesteca. Se taie pieptul de pui si painea in cuburi de 2 cm. Se adauga in...
Kofte in sos curry
Se amesteca lintea cu sare, piper, garam masala si carnea de vita. Se imparte in 6 si se modeleaza in chiftele lunguiete, ca niste degete groase. Se prajesc intr-o lingura de ulei cateva minute, pana devin crocante si sunt gatite complet. Se fierbe orezul, impreuna cu cardamomul, in apa cu...
Taitei orientali cu carne de porc
Se acopera carnea cu piperul Szechuan. Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte cateva minute, se scurg si se toaca. Se incalzeste un wok la foc mare. Se adauga uleiul de susan si cel de floarea soarelui, apoi ghimbirul, chiliul si ciupercile si se gatesc pana devin aurii. Se adauga...
Salata frantuzeasca de fasole verde cu pui, linte si oua
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge pastrand o parte din apa in care a fiert. Se adauga lintea si apa inapoi in tigaie si se amesteca cu ulei de masline si otet, sare si piper. Se pastreaza calda. Se taie ceapa verde rondele si se adauga intr-un bol. Se...
Burger de miel cu ou prajit si Aioli
Se amesteca carnea de miel cu 1 lingurita seminte de cumin, sare si piper. Se imparte compozitia in 4 si se modeleaza in chiftele. Se taie ceapa in rondele groase care se ung cu 60 ml de ulei de masline si se gatesc pe un gratar fierbinte pana incep sa se caramelizeze, 8-10 minute. Se adauga...
Piure de cartofi cu sfecla rosie, rucola si carne de porc
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 20 de minute. Se prajesc bucatile de bacon intr-o tigaie fara ulei, 15 minute, pana devin crocante. Se pastreaza calde. Se taie cepele julienne. Se gatesc in grasimea ramasa de la bacon, 2 minute, apoi se...
Fiesta Taco
Se acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul. Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza samburele. Se taie cuburi impreuna cu rosiile si se amesteca cu sare, piper, chiliul taiat rondele si sucul de...