Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se...
Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate partile. Se adauga apoi crevetii, restul de usturoi feliat si paprika, se lasa 2 minute, apoi se adauga...
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute.
Carnatul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj., apoi se feliaza. Pieptul de pui (daca se foloseste) se taie fasii si...
Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca.
Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe...
Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri.
Intr-o caserola, se soteaza ceapa in ulei 5 minute, la foc mediu, pana devine aurie. Se adauga paprika,...
Carnatii se taie felii.
Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi.
Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de carnat pe ambele parti pana devin usor brune. Se transfera pe prosoape de bucatarie.
In...
Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, se amesteca morcovii cu ardeiul, chili, ceapa verde, sosul de...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul.
Cartofii necuratati de coaja se taie in bucati mari si se amesteca cu jumatate din cantitatea de frunze de...
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.
Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza.
Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de...
Carnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet.
Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si usturoiul se piseaza.
Baconul se prajeste intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se transfera...
Se taie ceapa verde rondele.
Se indeparteza capetele pastailor de fasole.
Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte mici.
Intr-un bol se amesteca usturoiul, carnea de pui, otetul si sosul de soia. Se lasa la marinat 10...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea de usturoi si ghimbir. Se gatesc 1 minut. Se adauga orezul, 350 ml de apa si cubul concentrat. Se...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Copanele de pui se amesteca cu 2/3 din sosul BBQ, mierea, sare, piper si 1/2 din cimbru. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se gatesc 30 de minute pe raftul superior al cuptorului. Se intorc dupa 15 minute. ...
Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.
Rosiile uscate la soare se toaca marunt.
Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de ulei la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga coriandrul, orezul si sare si piper si se prajesc 1...
Cartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se acopera cu un capac si se lasa 25-30 de minute, scuturand tigaia din cand in cand. In ultimele 10...
Se taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza.
Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera in vasul Slow Cookerului in care se mai adauga ketjap, sosul de soia, sambal, zaharul si uleiul de...
Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina.
Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se reduce focul la mic, se adauga sare si piper, 1 lingurita de oregano si cateii de usturoi pisati si se...
Carnea de porc se unge cu sosul Char Sui si se lasa la marinat minim 15 minute, apoi se gateste pe un gratar fierbinte, 3-4 minute pe parte. Se transfera pe un tocator si se taie fasii.
Intre timp, se toaca legumele si se bat ouale ca pentru omleta.
Se amesteca toate...
Cubul concentrat se dizolva in 2 cani de apa fierbinte.
Ceapa se soteaza in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste 1-2 minute. Se adauga apa in care a fost dizolvat cubul concentrat si se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu 5 minute...
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare si cubul concentrat.
Se amesteca toate condimentele.
Se taie pieptul de pui in cuburi, la fel si ardeii si ceapa. Usturoiul se piseaza.
Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se adauga pieptul de pui si...
O ceapa se toaca, iar restul se taie rondele.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata. Se adauga varza murata si se gateste la foc mare 5-10 minute. Se adauga supa, boabele...
Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile.
Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul si condimentele si se amesteca bine.
Se modelaza chiftele sub forma ovala, in jurul cozii...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o tigaie acoperita cu un capac, 25-30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 20 de...
Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne.
Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile umede, se modeleaza chiftele de marimea unei nuci.
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi. Se fierb in apa sarata, 15-20 de minute.
Se taie ceapa in sferturi si ardeiul in fasii, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sare, piper si ulei de masline...
Se taie ceapa julienne. Se taie dovleceii in cuburi, se piseaza usturoiul si se toaca frunzele de menta.
Se indeparteaza umplutura carnatilor si se formeaza chiftele din aceasta. (5 bucati de persoana).
Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu, 4 minute, apoi se adauga dovleceii, sare si...
Se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal.
Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se gatesc cartofii impreuna cu rozmarinul si maghiranul, 25-30...
Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici.
Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale.
Se modeleaza compozitia in 8 chiftele.
Cartofii se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu...
Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii.
Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt si se bat cu sucitor pana ajung la o grosime de 1 cm.
Se amesteca creme fraiche/ iaurtul cu...
Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2 linguri de mirodenii. Se amesteca bine. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in...
Pilaf cretan cu pui
Puiul intreg se fierbe in supa, la foc mic 1.5 ore, indepartand spuma de cateva ori. La final, ar trebui sa mai ramana 1.5 litri de supa. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa putin la racit. Intre timp, se indeparteaza destula supa cat sa mai ramana 1.25 litri de supa. Supa indepartata se...
Mamaliga americana
Carnea tocata se amesteca cu 1 catel de usturoi pisat, condimentele, sare si piper si se modeleaza in bile nu foarte mari. Acestea se prajesc la foc mare, in putin ulei, 4-5 minute, pe toate partile. Se adauga apoi crevetii, restul de usturoi feliat si paprika, se lasa 2 minute, apoi se adauga...
Stamppot (piure olandez) cu varza de Bruxelles si chipsuri din cartofi dulci
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare, 7 minute. Carnatul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj., apoi se feliaza. Pieptul de pui (daca se foloseste) se taie fasii si...
Friptura de porc in sos de vin si ierburi
Usturoiul se taie in jumatate longitudinal, frunzele de rozmarin si salvie se toaca. Se incalzeste uleiul intr-o caserola si se soteaza usturoiul, rozmarinul si salvia un minut. Se adauga carnea, avand grija ca mare parte din ierburi sa fie sub bucatile de porc. Se prajesc 5 minute pe...
Gulas
Ceapa se toaca marunt, carnea se taie cuburi mai mari, rosiile se toaca, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, morcovii se toaca marunt si ardeiul se taie in fasii subtiri. Intr-o caserola, se soteaza ceapa in ulei 5 minute, la foc mediu, pana devine aurie. Se adauga paprika,...
Carnati cu rosii si ardei
Carnatii se taie felii. Ceapa se taie julienne, ardeii fasii nu foarte subtiri, usturoiul felii si rosiile cuburi. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie (din fonta) si se prajesc feliile de carnat pe ambele parti pana devin usor brune. Se transfera pe prosoape de bucatarie. In...
Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass
Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se amesteca morcovii cu ardeiul, chili, ceapa verde, sosul de...
Friptura de porc la tigaie cu rozmarin si lamaie, varza rosie in stil grecesc, mazare cremoasa si cartofi crocanti
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul. Cartofii necuratati de coaja se taie in bucati mari si se amesteca cu jumatate din cantitatea de frunze de...
Tocana de vita cu cimbru si mac si sos de hrean cu chives
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza. Se incalzeste o caserola din fonta la foc mediu spre mare si se adauga uleiul. Se prajeste carnea de...
Carnati cu garnitura de cartofi si varza sotate cu bacon
Carnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet. Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si usturoiul se piseaza. Baconul se prajeste intr-o tigaie fara ulei, pana devine crocant. Se transfera...
Yakatori (frigarui japoneze) din pui cu ceapa crocanta si taitei
Se taie ceapa verde rondele. Se indeparteza capetele pastailor de fasole. Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte mici. Intr-un bol se amesteca usturoiul, carnea de pui, otetul si sosul de soia. Se lasa la marinat 10...
Copanele de pui in stil corean
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea de usturoi si ghimbir. Se gatesc 1 minut. Se adauga orezul, 350 ml de apa si cubul concentrat. Se...
Copanele de pui lipicioase cu sos BBQ, cartofi si salata de varza
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Copanele de pui se amesteca cu 2/3 din sosul BBQ, mierea, sare, piper si 1/2 din cimbru. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se gatesc 30 de minute pe raftul superior al cuptorului. Se intorc dupa 15 minute. ...
Piept de pui cu rosii uscate la soare si orez libanez cu fasole alba si branza Feta
Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte. Rosiile uscate la soare se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de ulei la foc mediu, timp de 3 minute. Se adauga coriandrul, orezul si sare si piper si se prajesc 1...
Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin
Cartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se acopera cu un capac si se lasa 25-30 de minute, scuturand tigaia din cand in cand. In ultimele 10...
Babi Ketjap (Tocana indoneziana de vita) la Slow cooker
Se taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza. Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera in vasul Slow Cookerului in care se mai adauga ketjap, sosul de soia, sambal, zaharul si uleiul de...
Sikotakia riganata (Ficatei de pui in stil grecesc cu lamaie si oregano)
Ficateii se usuca pe prosoape de bucatarie si se dau prin faina. Se incalzeste o tigaie (din fonta) cu putin ulei, la foc mediu si se prajesc 5-8 minute, pana devin aurii- bruni. Se reduce focul la mic, se adauga sare si piper, 1 lingurita de oregano si cateii de usturoi pisati si se...
Taitei cu omleta, varza si carne de porc la gratar
Carnea de porc se unge cu sosul Char Sui si se lasa la marinat minim 15 minute, apoi se gateste pe un gratar fierbinte, 3-4 minute pe parte. Se transfera pe un tocator si se taie fasii. Intre timp, se toaca legumele si se bat ouale ca pentru omleta. Se amesteca toate...
Orez cu sparanghel si ficatei de pui in stil grecesc
Cubul concentrat se dizolva in 2 cani de apa fierbinte. Ceapa se soteaza in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga orezul si se prajeste 1-2 minute. Se adauga apa in care a fost dizolvat cubul concentrat si se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Cu 5 minute...
Pui Cajun cu orez
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare si cubul concentrat. Se amesteca toate condimentele. Se taie pieptul de pui in cuburi, la fel si ardeii si ceapa. Usturoiul se piseaza. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie si se adauga pieptul de pui si...
Piure de cartofi cu varza murata si carnati
O ceapa se toaca, iar restul se taie rondele. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb in apa cu sare, 20 de minute. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa tocata. Se adauga varza murata si se gateste la foc mare 5-10 minute. Se adauga supa, boabele...
Kufta bil Batinjal (Rulouri libaneze din vinete umplute cu chiftele in sos de rosii)
Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile. Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul si condimentele si se amesteca bine. Se modelaza chiftele sub forma ovala, in jurul cozii...
Patatas bravas cu Aioli, carnati si ardei turcesti copti
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o tigaie acoperita cu un capac, 25-30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Dupa 20 de...
Chiftele in sos aromat de rosii si iaurt cu castraveti
Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne. Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile umede, se modeleaza chiftele de marimea unei nuci. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe...
Chiftele la cuptor in stil marocan cu spanac si branza Feta
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi. Se fierb in apa sarata, 15-20 de minute. Se taie ceapa in sferturi si ardeiul in fasii, apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sare, piper si ulei de masline...
Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati
Se taie ceapa julienne. Se taie dovleceii in cuburi, se piseaza usturoiul si se toaca frunzele de menta. Se indeparteaza umplutura carnatilor si se formeaza chiftele din aceasta. (5 bucati de persoana). Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu, 4 minute, apoi se adauga dovleceii, sare si...
Burgeri de vita cu ciuperci, cartofi si salata
Se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal. Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se gatesc cartofii impreuna cu rozmarinul si maghiranul, 25-30...
Chiftele belgiene in sos de rosii si ardei
Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici. Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale. Se modeleaza compozitia in 8 chiftele. Cartofii se curata de coaja si se fierb intregi in apa cu...
Piept de curcan Katsu si orez cu anason
Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt si se bat cu sucitor pana ajung la o grosime de 1 cm. Se amesteca creme fraiche/ iaurtul cu...
Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti
Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2 linguri de mirodenii. Se amesteca bine. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in...