Se taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari.
Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari.
Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline si se soteaza usturoiul, ceapa, morcovul, tulpinile de patrunjel, paprika, chorizo si bucatile de pui (daca se folosete proaspat), 5 minute, amestecand frecvent.
Se indeparteaza cotorul si semintele ardeiului rosu si se taie in bucati, se adauga peste restul de legume si se calesc inca 5 minute.
Se adauga pasta de rosii si cubul concentrat de pui, apoi orezul, se amesteca cateva minute, apoi se adauga 750 ml de apa fierbinte, sare si piper.
Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic 15 minute, amestecand din cand in cand. Se mai adauga apa, daca este nevoie.
Se adauga crevetii, daca se folosesc, impreuna cu mazarea. Daca se foloseste carne de pui deja gatita, se adauga acum. Se aseaza capacul inapoi pe tigaie si se mai lasa 5 minute. Se adauga sare si piper, daca este nevoie, se presara frunzele de patrunjel deasupra si se serveste cu felii de lamaie.
1
Salata de varza (4 persoane):
2
1/2 varza
3
2 morcovi de marime medie
4
2 linguri patrunjel tocat
5
1 lingura suc de lamaie
6
ulei de masline
7
sare si piper
8
Mod de preparare:
9
Se toaca varza fin, morcovii se dau pe razatoare si se amesteca cu restul ingredientelor.