Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se asaza aripioarele pe o tava tapetata cu hartie de copt, se introduce tava in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 30 de minute.
Intre timp, se soteaza ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana devin aurii. Se adauga orezul, se lasa 1 minut, amestecand frecvent, apoi se adauga vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. La final, se adauga mazarea, mascarpone, sucul si coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de Parmezan. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute.
Se adauga sare si piper dupa gust si se serveste fierbinte, impreuna cu fasolea, parmezanul ramas si aripioarele.