Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 2202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 75 grame branza Feta
  • 200 grame linte Puy (din conserva)
  • 50 grame crema de branza
  • 200 grame spanac proaspat
  • 1 lingurite cumin pudra
  • 4 oua
  • 2 lipii
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • fulgi de chilli pentru servit (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici.

Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat, sare si piper. Se adauga apa daca este nevoie. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa, usturoiul si ardeiul, 3 minute la foc mediu spre mare. La jumatatea timpului, se adauga cuminul. Se adauga sosul obtinut anterior, spanacul ramas rupt in bucati mici si lintea. Se amesteca frecvent pana cand spanacul s-a inmuiat. 

Cu ajutorul unei linguri, se formeaza 4 cuiburi pentru oua printre spanac. Se aseaza cate un ou in fiecare si se presara cu sare si piper. Se sfarama jumatate din cantitatea de branza Feta deasupra, se acopera cu un capac si se lasa 8-10 minute in functie de cat de gatit doriti sa fie oul. 

Lipiile se aseaza pe o tava, una langa alta si se coc 3-4 minute in cuptor, pana devin crocante. 

Se serveste cu lipiile crocante, restul de branza Feta si fulgi de chilli. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

-Licurici- 1

20.08.2019, 07:49

mihaelar63 1

26.08.2019, 00:45

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu verdeturi si branza