RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Desert tort ecler cu capsuni si sos de ciocolata

In Torturi la 23 Iul 2021

Pentru prepararea blatului: Avem nevoie de o cratita larga, punem laptele la foc mic, adaugam untul, zaharul pudra, vanilia si amestecam apoi lasam sa dea un clocot si turnam faina toata, in bloc, omogenizam bine cu un tel si lasam pe foc aluatul timp de un minut atat cat sa se gateasca usor....

Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

In Mancare copii la 20 Iul 2021

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba...

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

In Prajituri la 19 Iul 2021

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun galbenusurile si se amesteca cu un tel impreuna cu zaharul pudra, se adauga faina, se mixeaza usor, apoi...

Desert rulada cu cirese

In Dulciuri la 22 Iun 2021

Am inceput prin a prepara ciresele alcoolizate: dupa ce le-am curatat de samburi, am avut grija sa ramana intregi, le-am acoperit cu visinata si le-am lasat la rece o ora. Siropul: ciresele curatate de samburi, se pun intr-un vas, se adauga apa si zaharul, plus vanilia si se fierb in jur de 15...

Melci cu unt reteta turceasca

In Dulciuri la 10 Iun 2021

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina, in cateva transe, urmeaza sarea si untul. eu am framantat cu mixerul, dar puteti sa faceti asta si...

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

In Torturi la 11 Mar 2021

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare timp de un minut, apoi se adauga zaharul si vanilia in doua transe si se mixeaza ca pentru...

Desert eclere cu crema de vanilie, frisca si zmeura

In Prajituri la 26 Ian 2021

Preparam mai intai crema: Punem laptele pe foc mic intr-un vas mai larg, adaugam vanilia si il lasam sa dea un clocot. Amestecam intr-un bol mare, cu un tel, galbenusurile cu zaharul si amidonul.  Cand laptele a clocotit, tragem vasul de pe foc, il lasam o jumatate de minut la racorit,...

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 25 Ian 2021

Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina, praful de copt, smantana, laptele si se formeaza un aluat nelipicios, care se pune la rece in folie,...

Desert Felii londoneze

In Prajituri la 19 Ian 2021

Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor. Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se...

Desert tort buturuga de Craciun

In Torturi la 10 Ian 2021

Se separa ouale, se pun 4 albusuri intr-un bol si galbenusurile plus un ou intreg in alt bol. Intr-un bol mare se pune laptele, apoi uleiul si praful de sare, se adauga cele 20 de gr. de zahar si se mixeaza cu un tel, se pune mai intai faina, apoi si amidonul,  ambele cernute printr-o...

Desert jeleuri de portocale in ciocolata

In Dulciuri la 16 Dec 2020

Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se ingroase, se amesteca continuu, se fierbe un minut. Se ung cu unt sase cescute de cafea( mici) si se...

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

In Dulciuri la 30 Noi 2020

Eu am inceput sa fac portocala confiata in sirop cu o seara inainte deoarece va trebui sa stea peste noapte. Portocala confiata in sirop: Se curata coaja de la trei portocale BIO, se taie in fasii. Se pune coaja portocalelor in apa si se da un clocot, apoi se scurge apa, se mai pune inca...

Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

In Dulciuri la 28 Oct 2020

Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul. Eu am simplificat putin, am luat gramajoare...

Desert clatita olandeza la cuptor

In Dulciuri la 24 Mai 2020

Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa compozitia si de o tigaie cu maner metalic cu dimensiunea de 25 cm in diametru, care poate intra in...

Desert Pavlova cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete la proba. Se opreste mixerul, se adauga in bol, zeama de lamaie se amesteca cu...

Desert inghetata de vanilie

In Dulciuri la 13 Mai 2020

Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel. Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da fix un clocot. Se trage vasul deoparte si se toarna imediat lichidul peste compozitia de...

Desert inghetata de ciocolata belgiana

In Dulciuri la 13 Mai 2020

Galbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute. 250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la foc mic pana ce da in clocot, se toarna rapid peste compozitia de ou si zahar si se amesteca bine, se...

Placinte mocanesti

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2020

Mie ca timp,  mi-a luat o ora din momentul in care m-am apucat sa le prepar. 1. Am cernut faina, apoi am amestecat-o cu sarea, oul, apa calduta si am framantat aluatul cinci minute doar atat cat sa omogenizez bine toate ingredientele. Aluatul seamana la consistenta cu cel de taitei....

Desert tarta cu biscuiti, crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 9 Mai 2020

Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se...

Prima paine cu maia

In Piine la 20 Apr 2020

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o lingura si se lasa 20 de minute. Dupa 20 de minute, se pune sarea si se amesteca bine cu mana pana ce...

Desert tarta Tatin cu mere

In Dulciuri la 4 Apr 2020

Se cerne faina, se amesteca cu untul rece, cu apa, oul, vanilia, zaharul si scortisoara si se framanta un aluat pana ce se omogenizeaza perfect, se pune la rece pentru o jumatate de ora. Intre timp se curata merele, se taie felii si se pregateste caramelul. Intr-o tigaie adanca se pune...

Desert chec marmorat cu cacao

In Prajituri la 19 Mar 2020

Se separa ouale in doua boluri de mixer. Albusurile se amesteca cu praful de sare si se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza perfect ca pentru bezea, undeva mai bine de 5 minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se adauga laptele....

Desert rulada Tiramisu

In Prajituri la 29 Feb 2020

Crema Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a...

Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

In Dulciuri la 11 Dec 2019

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora. Merele se spala, se curata si se razuie. Se...

File de pui la gratar in stil grecesc

In Pui la 25 Iul 2019

Se pregateste sosul pentru marinat: se amesteca uleiul cu sarea, piperul, zeama de lamaie, zeama de portocala, usturoiul zdrobit, plantele aromatice maruntite. Se spala si se taie fileurile, ies in jur de opt bucati, se bat usor, si se pun pe rand in sosul pregatit, se lasa la marinat in jur...

Chiftelute de dovlecei galbeni

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2019

Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti). Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia....

Desert prajitura cu mere

In Prajituri la 26 Iun 2019

Aluatul se prepara simplu; faina cernuta se amesteca cu bucatele de unt rece, cu oul, laptele rece, vanilia si se framanta pana ce se omogenizeaza ingredientele, se pune in folie la rece 30 de minute. Intre timp se spala, se curata si se razuie merele pe razatoarea mare. Aluatul se imparte...

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

In Piine la 24 Iun 2019

Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea. Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40...

Desert tarta vanilata cu smantana si gem de merisoare

In Dulciuri la 20 Iun 2019

Gemul de merisoare: Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si...

Desert prajitura pufoasa cu caise si nectarine

In Prajituri la 19 Iun 2019

Ouale se separa in doua boluri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia, ca pentru bezea, se scoate jumatate din spuma de albus intr-un alt bol. Galbenusurile se amesteca cu smantana, apoi cu uleiul si untul topit la final, apoi se pune totul usor la mixer peste...

Afisate 1 - 30 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]