...sau prajitura London, deliciul suprem, o prajitura din caietul bunicii de 92 de ani, care si acum face deserturi minunate. Prajitura este geniala, atat de versatila, este foarte buna si in varianta cu gem si in cea simpla, va invit daca inca nu ati preparat-o sa o probati, merita pana la ultima bucatica!
Retete festive de iarna
Crema de bezea:
Se mixeaza untul rece dar moale, cu zaharul, vanilia, apoi se adauga galbenusurile pe rand, se mai adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se amesteca si faina si praful de copt foarte usor.
Se asaza o foaie de copt intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz si se toarna compozitia, se niveleaza cu o spatula de silicon. Se pune gemul de caise uniform, se niveleaza cu spatula de silicon sau cu lingura.
Albusurile se mixeaza cu cele 190 gr. zahar si vanilia ( zahar vanilat) ca la bezea, se adauga apoi nuca macinata si o lingurita de cacao, se amesteca foarte usor prin invaluire.
Crema se toarna peste compozitia din tava si se coace la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute sau pana este coapta.
Prajitura se taie rece. Dupa servire se va pastra la rece.
Geniala prajitura!