Va invit cu drag, la o prajitura aromata, parfumata, inca calda, va promit, e si delicioasa!
Aluat:
Umplutura:
Se prepara aluatul: eu am folosit mixerul, am pus untul rece taiat bucati, am adaugat zaharul pudra, apoi pe rand restul ingredientelor, oul, vanilia, scortisoara, coaja de portocala, faina, praful de copt, smantana, laptele si se formeaza un aluat nelipicios, care se pune la rece in folie, pentru o ora.
Intre timp se razuie merele pe razatoarea mare, se storc usor de zeama si se lasa deoparte.
Se imparte in mod egal aluatul, (eu l-am cantarit), apoi am intins pe rand doua foi pe o suprafata infainata( am avut o folie speciala de silicon).
Am uns tava cu ulei si am presarat faina, deci tapetata clasic nu cu pergament, am asezat prima foaie de aluat, am presarat grisul apoi am pus merele, am pus zaharul brun, scortisoara si am asezat a doua foaie de aluat deasupra.
Cu o furculita am intepat foaia, dintr-un rest de aluat am facut decoratiunile si am copt prajitura pentru o ora, o ora si zece minute la 180 de grade.
Am pudrat prajitura cand s-a racit usor( nu fierbinte).
E o mare bunatate, aluatul este unul extrem de fraged.
1
Eu am avut mere foarte dulci, astfel ca am redus cantitatea de zahar din umplutura.