Prajitura cu trufe de ciocolata

de Miha in Prajituri, 8 Apr 2011 | 23241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g trufe de ciocolata (cu portocale)
  • 200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu trufe de ciocolata:

Blat:

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Punem trufele de ciocolata intr-un vas, turnam frisca deasupra si punem vasul la foc mic. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu laptele intr-un vas la foc mic pe aragaza sau la microunde, cum va este mai usor.

Pe unul din blaturi punem crema de ciocolata, nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino