Tort cu crema de vanilie si capsuni

de Oana in Torturi, 2 Iun 2013 | 46102 vizualizari

 

Reteta de la pandispan este marca Eric Lanlard, o reteta simpla si extraordinar de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 190 g zahar
  • 190 g faina
  • 30 g unt
  • o lingurita esenta de portocale
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si capsuni:

Se prepara mai intai pandispanul pentru blat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Ouale si zaharul se bat cu mixerul la bain marie pana se incalzesc. Se ia vasul de pe foc si se continua mixarea la viteza mare inca 10 minute, pana isi tripleaza volumul si compozitia este pufoasa. Se topeste untul si se lasa la foc mic pana incepe sa devina auriu (va avea un usor gust de alune). Se toarna in fir subtire peste compozitia de oua cu zahar. Se adauga apoi faina cernuta, putin cate putin, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili cu hartie de copt si se toarna compozitia cu grija. Se coace pana devine auriu. Verificati cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava 10 minute si apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. 

Se prepara crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga treptat laptele rece, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc, se adauga vanilia. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se lasa la racit si se pune la frigider cel putin o ora.Se bate frisca lichida. Jumatate din frisca se adauga in crema rece, incorporand cu grija.

Capsunile se spala si se lasa la scurs, se opres cateva cu codita pentru decor.

Se taie blatul rece in trei si se asambleaza tortul. Se pune primul blat in tava de tort cu inel detasabil, se adauga deasupra jumatate din crema, se presara capsuni si se adauga al doilea blat. Se pune restul de crema, capsuni si ultinul blat se imbraca in restul de frisca. Se decoreaza cu capsuni si se pune la rece cel putin 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu "peripetii"