Un desert delicios, cu capsuni romanesti parfumate, blat de biscuiti si o crema de vanilie minunata, sper sa va incante!
Blat:
Crema de vanilie:
Decor:
Se prepara blatul: se amesteca biscuitii maruntiti cu laptele fierbinte, cu untul topit, apoi zaharul pudra, vanilia si mascarpone, eu am folosit un tel, dar daca va este mai simplu puteti sa faceti asta cu aparatul, apoi se pune in forma dorita (eu am ales o forma de tarta dreptunghiulara) si se niveleaza. Se pune tava la rece pana preparam crema:
Crema:
Intr-un vas( bol) se amesteca galbenusurile cu zaharul si cu faina si amidonul, se omogenizeaza bine.
Laptele se fierbe, se pune vanilia, dupa ce a dat un clocot se trage carticioara de pe foc si se lasa deoparte 30 de secunde, apoi se toarna peste compozitia de ou, se amesteca bine si se rastoarna inapoi in vas, se lasa la foc mic sa se ingroase, se mixeaza continuu cu un tel, se clocoteste un minut.
Cand crema este gata se scoate forma de la frigider si se pune calda peste blat. Se pune la frigider si numai cand este rece se decoreaza cu capsuni.
1
Daca doriti o alta culoare si un alt gust, strecurati in blat o lingura de nutella.