Delicioase, usor de preparat si foarte foarte fragede!
Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.
Eu am simplificat putin, am luat gramajoare de coca direct din bol si am modelat cu mana putin umeda fursecurile, nu e nevoie sa le bibiliti...le-am asezat pe foaia de copt la distanta unele de altele, apoi cu o furculita le-am aplatizat usor. Am ales sa fac fursecurile mai mari, dar daca doriti le puteti face mai micute.
Am copt fursecurile la 180 de grade C, pana s-au rumenit usor pe margine, in jur de 25 de minute. Daca le faceti micute, modificati timpul, probabil vor fi gata in jur de 12 sau 14 minute.
Cand s-au racit, le-am transferat cu grija pe un platou si le-am depozitat intr-o cutie.
Sper daca incercati reteta sa va placa, le puteti combina cu nutella, cu unt de arahide, etc...
1
Daca doriti, inainte de a le pune la cuptor, puteti adauga deasupra fulgi de ciocolata.