Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Oct 2020 | 2429 vizualizari

 

Delicioase, usor de preparat si foarte foarte fragede!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr. faina
  • 250 gr. unt gras( 82%)
  • 130 gr. zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pline de sirop de artar
  • 1 galbenus
  • o lingurita extract de vanilie
  • coaja de la doua portocale Bio( neaparat)
  • zeama de la o singura portocala medie Bio
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar:

Se mixeaza untul rece impreuna cu zaharul pudra, praful de sare, siropul de artar, aromele, vanilia, coaja de portocala, galbenusul de ou, sucul de portocale. Se adauga faina si praful de copt, cand aluatul s-a omogenizat perfect se opreste mixerul.

Eu am simplificat putin, am luat gramajoare de coca direct din bol si am modelat cu mana putin umeda fursecurile, nu e nevoie sa le bibiliti...le-am asezat pe foaia de copt la distanta unele de altele, apoi cu o furculita le-am aplatizat usor. Am ales sa fac fursecurile mai mari, dar daca doriti le puteti face mai micute.

Am copt fursecurile la 180 de grade C, pana s-au rumenit usor pe margine, in jur de 25 de minute. Daca le faceti micute, modificati timpul, probabil vor fi gata in jur de 12 sau 14 minute.

Cand s-au racit, le-am transferat cu grija pe un platou si le-am depozitat intr-o cutie.

Sper daca incercati reteta sa va placa, le puteti combina cu nutella, cu unt de arahide, etc...

TIPS-URI

1

Daca doriti, inainte de a le pune la cuptor, puteti adauga deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri rustice cu portocala si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
TARTA CU COACAZE