Astazi am primit de la o prietena draga, merisoare frumoase si atat de tare m-au inspirat incat am vazut deja tarta in farfurie, asa ca n-am rezistat ispitei dulci si m-am apucat de prajitura, iar la aceasta ora cam tarzie, va aduc desertul delicios la degustat si sper sa va placa.
Gem de merisoare:
Blatul de tarta:
Umplutura:
Gemul de merisoare:
Merisoarele se curata cu atentie, se spala si se pun intr-o oala, se tin pe foc in jur de 5 minute sa dea in clocot, apoi se adauga zaharul, zeama de lamaie, vanilia si se lasa la foc mic sa fiarba si sa scada, pana la consistenta mai groasa, apoi se strecoara prin sita si se mixeaza.
Blatul de tarta:
Se amesteca faina cernuta cu untul rece dar moale, taiat bucati, cu oul, vanilia si smantana si se da forma aluatului, apoi se pune la rece 30 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura:
Smantana se amesteca cu ouale, cu zaharul, amidonul si vanilia.
Se scoate aluatul de la rece si se intinde foaia, se asaza in forma de tarta( unsa cu putin ulei), se adauga umplutura de smantana.
Tarta se coace la cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30 de minute.
Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se intinde gemul deasupra.( Eu am pus in jur de 5 linguri.)
Tarta se taie cand este rece.
Pofta buna la tarta delicioasa!