Rulada Tiramisu leopard, o prajitura festiva, minunat de delicioasa, am preparat-o in diverse ocazii, de Craciun i-am dat forma unei buturugi, este foarte apreciata de cei dragi si daca va tenteaza va invit sa o probati.
Crema
Am pus intr-un vas in ordinea urmatoare: galbenusurile, zaharul, 100 ml lapte rece din total, amidonul, vanilia si am amestecat bine cu un tel, apoi am adaugat restul de lapte si am pus totul la foc mic amestecand continuu, (deci nu plecati de langa ea) pana ce crema s-a ingrosat si a dat cateva clocote, am adaugat Martini, mixand fara oprire si-am tras vasul de pe ochiul aragazului.
Crema am racit-o, apoi am adaugat pe rand mascarpone si frisca batuta.
Preparati cafeaua, adaugati apa fierbinte, cele trei linguri de zahar, vanilie si esenta de rom, turnati intr-o forma de chec, sa va fie mai usor sa inmuiati piscoturile).
Se pregateste o suprafata pe blatul de lucru, asezand trei foi de aluminiu iar deasupra folie de prospetime in cateva randuri, procedam cumva ca la salamul de biscuiti.
Se pune fiecare piscot inmuiat in cafea cu partea pe care este zaharul in sus. Vedeti imaginile pentru modul de asezare. Daca va ramane un pic de cafea stropiti piscoturile.
Vom pune crema pana se acopera piscoturile iar restul de crema o vom pastra pentru decor a doua zi cand va fi gata prajitura.
Cu ajutorul foliei de prospetime si celei de la baza de aluminiu vom rula avand grija sa fie cat mai stransa prajitura ca sa se vada straturile frumos la final.
Strangem marginile si punem la rece prajitura pana a doua zi. Eu am asezat-o pe un tocator lung de lemn.
A doua zi, am impartit-o in doua, am scos cu mare grija folia, cu o spatula mai mare am ridicat-o si am asezat-o pe un platou, am pus deasupra crema si am pudrat-o cu cacao.
Daca aveti o tava mai mare puteti aseza ambele bucati sub forma de buturuga si sa o ornati dupa dorinta...prajitura este un deliciu si sper sa va bucure si voua inimile.