RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Desert chec marmorat, glazurat cu ciocolata

In Prajituri la 11 Ian 2018

Se aleg albușurile de gălbenușuri și se mixează până ce încep să crească, după care se adaugă, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și gălbenușurile, unul cîte unul. Când compoziția a crescut și zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina în...

Desert guguluf cu stafide si dulceata de fragi

In Prajituri la 4 Ian 2018

Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt și se continuă mixarea. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, apoi făina, în...

Desert braduti dulci

In Prajituri la 1 Ian 2018

Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore. https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html Pentru brăduți trebuie făcute mai întâi șabloanele, din carton, lipit cu scotch și acoperit cu...

Desert rulouri cu crema de vanilie

In Prajituri la 1 Ian 2018

Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate ingredientele și devine elastic și nelipicios. Se pune aluatul în frigider unde se lasă 2 ore să se...

Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci

In Prajituri la 29 Dec 2017

Se pune făina albă în vasul în care se va face aluatul, se adaugă sarea și se amestecă. În mijloc se pune drojdia mărunțită, pe cât posibil, zahărul și smântâna. Se frământă drojdia cu zahărul și smăntâna, ca să se dizolve bine și...

Desert julfa

In Dulciuri la 21 Dec 2017

Se fac mai intâi turtele, chiar cu câteva zile înainte. Din făină, sare și apă se face un alaut mai tare care se porționează în biluțe din care se vor face turte foarte subțiri, de dimensiunea vasului în care veți face julfa. Dacă vasul este mai mic, veți...

Desert invartita cu nuci si dulceata de caise

In Dulciuri la 14 Dec 2017

Din făină, drojdie, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, nelipicios și după o scurtă frământare, numai cât să se încorporeze ingredientele, se lasă la dospit 30 de minute, la căldură și acoperit cu un prosop curat. Între...

Desert placinta invartita moldoveneasca de post, cu dovleac

In Dulciuri la 10 Dec 2017

Din făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, elastic și care după o scurtă frământare, pentru încorporarea și uniformizarea ingredientelor, nu se mai lipește de mână. Se lasă aluatul 30 de minute la dospit,...

Desert trandafirasi din clatite de post, cu peltea de gutui

In Dulciuri la 28 Noi 2017

Faceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii. Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici: https://www.bucataras.ro/retete/piramida-din-clatite-de-post-cu-dulceata-si-peltea-de-gutui-85033.html Se...

Desert piramida din clatite de post, cu dulceata si peltea de gutui

In Dulciuri la 28 Noi 2017

Se fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă. În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton. După ce s-au prăjit toate clătitele și s-au răcorit puțin (se poate începe imediat cu...

Desert placinta cu dovleac, de post

In Prajituri la 26 Noi 2017

Mai întâi se face aluatul. Pentru aceasta, se dizolvă drojdia, zahărul și sarea în apa minerală, după care se încorporează, puțin câte puțin, făina. Când făina s-a încorporat se adaugă treptat uleiul și se frământă, până ce...

Desert tarta cu grilaj si crema de vanilie

In Prajituri la 6 Noi 2017

Se face mai întâi aluatul pentru blat. Se mixează zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă, după care se adaugă puțin câte puțin făina și se încorporează bine, ca să devină un aluat elastic. Se pune aluatul într-o folie...

Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat

In Prajituri la 5 Noi 2017

Cum se prepara Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă. Apoi se adaugă făina, treptat, iar după ce a fost toată...

Desert placinte trandafir, cu branza dulce

In Dulciuri la 4 Noi 2017

Se face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au fost încorporate, se adaugă puțin câte puțin, uleiul. Se frământă și se bate...

Desert tort de gutui

In Torturi la 30 Oct 2017

Se spală gutuile și se curăță de puf, după care se șterg bine cu un prosop curat, se feliază și se curăță de coji și de cotoare.  În  forma pentru blaturi, sau într-o cratiță specială pentru acest scop (eu folosesc o cratiță specială numai pentru...

Desert rulada cu crema de lamaie

In Prajituri la 23 Oct 2017

Se face mai întâi blatul. Se separă cu mare atenție albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează bine și între timp se încorporează, puțin câte puțin, zahărul tos. Se mai adaugă, pe parcursul mixării praful de sare și plicul de vanilie....

Peltea de gutui

In Dulceata / Gem la 18 Oct 2017

Se aleg gutui mai mici, galbene, nu foarte coapte și fără defecte. Se spală bine gutuile pentru a elimina puful, se șterg cu un prosop curat și apoi se feliază, fără a îndepărta coaja sau sâmburii (pentru că acestea conțin pectină!). Apoi se pun gutuile la fiert, la...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 17 Oct 2017

Alegeți gutui mari, galbene, coapte bine și fără defecte. Spălați bine gutuile, ca să se ducă tot puful și apoi ștergeți-le cu un prosop curat. Cu un cuțit bine ascuțit, curățați de coji gutuile și apoi puneți-le imediat într-un vas cu apă rece, ca să nu se...

Desert prajitura cu dulceata de visine

In Prajituri la 11 Oct 2017

Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine, cu zahărul tos, adăugat treptat. Când albușurile au consistența compoziției pentru bezele, se adaugă unul căte unul gălbenușurile...

Cnedle

In Dulciuri la 5 Oct 2017

Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe, ca pentru un pireu de cartofi, după care se pun cu apă și 1 praf de sare la fiert, la foc iute. Când sunt fierți, se scurg de apă, se pasează, se adaugă cele două linguri de ulei și 1 praf de sare, după care se lasă la...

Desert cosulete cu frisca si fragi din dulceata

In Prajituri la 3 Oct 2017

Aluatul de foietaj se decongelează și se subțiază cu un sucitor, pe planșeta presărată cu făină, până ajunge la dimensiunea de 1-1,5 milimetri grosime. Se înțeapă foaia cu furculița, pentru a nu se umfla în cuptor. Cu o formă rotundă, sau cu un pahar cu o...

Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata

In Prajituri la 30 Sep 2017

Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe. Formele de brioșe se pun în tava specială. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și...

Desert crema de caramel cu dulceata de capsuni

In Prajituri la 27 Sep 2017

Zahărul (cele 7 linguri) se fierbe cu laptele până se topește, se adaugă esența de vanilie, se amestecă bine pentru uniformizare și apoi se lasă la răcit. Într-o cratiță, mai degrabă largă, decât înaltă, se pun cele 4 linguri de zahăr. Se dă cratița la...

Magiun de prune cu nuci

In Dulceata / Gem la 24 Sep 2017

Se aleg prune albăstrui coapte bine și dulci. Se spală, se lasă puțin la scurs, se scot sâmburii, după care se dau prin mașina de tocat, sau prin alt instrument de mărunțire. Cine vrea, poate să lase prunele întregi, să nu le mărunțească. Se pun prunele la cuptor,...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 24 Sep 2017

Prunele se spală bine și se lasă la scurs. Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea. Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de apă. Se dă oala la fiert, la foc iute și după două-trei clocote, când zahărul s-a topit...

Desert cremsnit

In Prajituri la 11 Sep 2017

Se amestecă ușor puțin lapte dulce (rece, dar fiert) cu amidonul, până se dizolvă. Într-o cratiță (cu fund dublu, dacă se poate) se pune restul de lapte, în care se adaugă amidonul dizolvat, cele 5 gălbenușuri și zahărul. Se bate compoziția cu telul, până...

Desert tarta cu mere, afine si dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 2 Sep 2017

Se freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține în frigider cel puțin 30 minute. Între timp, se spală merele, se curăță de coji, de...

Desert bezele cu bombonele

In Dulciuri la 21 Aug 2017

Cele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin, până la epuizarea lui. Se continuă mixarea, până ce compoziția nu cade din bol, dacă este...

Desert prajitura de post, cu morcovi si mere

In Prajituri la 13 Aug 2017

Merele se spală, se curăță de coajă și se răzuie pe răzătoarea mare, după care se pun la călit într-o cratiță în care s-au pus în prealabil două linguri de ulei. Când merele încep să se înmoaie, se adaugă 4 linguri de zahăr tos și se amestecă...

Desert prajitura gen Tiramisu

In Prajituri la 5 Aug 2017

Se fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit. Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin, până se fac spumă. Se încorporează cele două linguri de lapte, după care se dă...

Afisate 211 - 240 din 276 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]