O tartă foarte bună și aspectuoasă, care a înmiresmat tot apartamentul și casa scării...
Din ingredientele de mai jos se poate face o tartă cu un diametru de 22 cm, sau două tarte mici, cu diametrul de 14 cm.
Eu am făcut două tarte micuțe, ceea ce voi nota aici ca fiind 2 porții.
Pentru aceasta Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Cum se prepara Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat
Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă. Apoi se adaugă făina, treptat, iar după ce a fost toată încorporată, din aluat se formează o bilă care se aplatizează, se învelește într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru cel puțin o oră.
Se face umplutura din ingredientele de mai sus și se amestecă bine, pentru omogenizare. Dacă brânza de vaci nu este scursă bine, va trebui să suplimentați cantitatea de făină.
După ce aluatul s-a întărit în frigider, se scoate, se întinde cu sucitorul și se pune în forma pregătită din timp. Se aranjează bine aluatul, atât pe fundul formei de copt, cât și pe pereții laterali. Se înțeapă cu furculița aluatul de pe fundul formei și se pun stafide, după care se pune umplutura, netezind-o frumos la suprafață.
Se taie aluatul care depășește marginile formei de copt și se aranjează frumos (se pliază spre interior și i se dă o formă ondulată).
Se decorează plăcinta frumos cu stafidele, care au fost opărite și ținute 25-30 minute în esență de rom, după care au fost scurse.
Se bate un ou și se unge plăcinta, apoi se dă la foc mediu, în cuptorul încins în prealabil, până ce se rumenește.
Se scoate plăcinta din cuptor și se lasă mai întâi să se răcorească, înainte de a o tăia.
Incearca si reteta de Tarta cu branza si piersici, foarte buna si aromata sau Placinta cu branza dulce sarata vanilata si stafide.
Iti recomandam si reteta de Placinta cu branza, cu blat fraged si umplutura gustoasa.
1
Aveți grijă ca brânza de vaci să fie bine scursă. În caz contrar, va trebui să suplimentați cantitatea de făină, ceea ce nu prea e de dorit, pentru că va da o tentă puțin amăruie umpluturii.
2
Dacă brânza este bine scursă, folosiți 3 ouă la umplutură, dacă nu, atunci folosiți doar două.
3
Este bine ca stafidele să fie opărite în prealabil și apoi să fie ținute în esență de rom 25-30 minute, pentru a le purifica și pentru a le da un gust aromat. Apoi, va trebui să le scurgeți de lichid.
4
Aranjați frumos marginile din aluat ale plăcintei, ca să nu aibă un aspect neplăcut și dezordonat.
5
Nu tăiați plăcinta decât după ce s-a răcit.