RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE974
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Desert ciocolata de casa

In Dulciuri la 2 Aug 2017

Se amestecă din timp laptele praf cu cacaua, având grijă să nu rămână cocoloașe. Această operațiune necesită mai mult timp și răbdare, așa că poate fi făcută cu o zi înainte de prepararea propriu-zisă a ciocolatei. Într-o cratiță specială, folosită...

Desert tort Fulgi de nea

In Torturi la 31 Iul 2017

Pentru blat, se bat albușurile spumă, cu sarea și zahărul (pus puțin câte puțin) se adaugă treptat gălbenușurile, apoi nuca și la urmă făina, în care s-a amestecat praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă cu diametrul de 22 cm, prevăzută cu hârtie de...

Desert inghetata de caise confiate

In Dulciuri la 27 Iul 2017

Gălbenușurile se separă de albușuri și se mixează cu 2-3 linguri de zahăr tos fin, după care se pun la bain-marie, la foc mic, până se îngroașă. După ce amestecul s-a îngroșat, se lasă puțin să se răcorească. Între timp, se scot caisele confiate...

Desert inghetata de vanilie / Reteta cu nr. 100

In Dulciuri la 25 Iul 2017

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până se topește zahărul și compoziția se îngroașă. Se ia cratița de pe foc, se lasă puțin...

Desert inghetata de capsuni confiate

In Dulciuri la 25 Iul 2017

Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în înghețată). Turnați încet laptele condensat peste fructe și continuați mixarea,...

Desert inghetata cu ciocolata

In Dulciuri la 24 Iul 2017

Se taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată. Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit încă tot zahărul) cu 2-3 linguri de lapte, (care ajută la topirea zahărului) și se amestecă...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 22 Iul 2017

Se spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul, în straturi, într-un vas încăpător și se dau la cuptor la foc iute. Din...

Desert prajitura Lamaita

In Prajituri la 19 Iul 2017

Pentru blat, se mixează bine albușurile cu zahărul adăugat puțin câte puțin. Când s-a pus tot zahărul, se adaugă vanilia și gălbenușurile și se mixează întruna. După ce zahărul s-a topit, se adaugă și făina albă, având grijă să nu se formeze...

Desert tarta cu caise

In Prajituri la 7 Iul 2017

Caisele se spală, se scurg de apă, se taie în sferturi, se presară cu zahăr și se lasă cel puțin jumătate de oră, ca să elibereze siropul. Se mixează albușurile până încep să crească și atunci se adaugă, pe rând, cele patru linguri de zahăr și...

Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti

In Dulciuri la 6 Iul 2017

Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald. Când aluatul s-a format, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin,...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2017

Alegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu le terciuiți (să-și păstreze forma rotundă, pe cât posibil). Într-o cratiță...

Desert prajitura chinezeasca

In Prajituri la 30 Iun 2017

Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate. Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă,...

Desert prajitura cu branza dulce

In Prajituri la 26 Iun 2017

Pentru blat, se amestecă bine zahărul, cu ouăle, laptele, uleiul, vanilia și apoi făina (în care a fost încorporat praful de copt), având grijă să nu se formeze cocoloașe. Se va forma un aluat care curge, dar mai legat și mai dens decât o smântână...

Desert pateuri cu branza dulce

In Dulciuri la 22 Iun 2017

Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor. Se...

Desert rulouri rapide cu branza dulce

In Dulciuri la 19 Iun 2017

Se decongelează foile de plăcintă și se topește untul. Faceți umplutura, mixând foarte bine brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, vanilia, făina și ouăle. Când compoziția este uniformă, amestecați în ea și stafidele. Desfaceți cu grijă pachetul de...

Desert prajitura cu nuci si smantana

In Prajituri la 11 Iun 2017

Se amestecă zahărul cu ouăle, vanilia și uleiul până se dizolvă, după care se adaugă bicarbonatul stins cu oțet. În această compoziție se încorporează puțin câte puțin făina. La început, se folosește lingura pentru a amesteca ingredientele, dar...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 8 Iun 2017

Se aleg caise proaspete, tari, nu prea mari și nu prea coapte, fără deficiențe. Se spală caisele și se curăță coaja foarte subțire, cu un cuțit bine ascuțit.  Dacă fructele sunt mari, se taie în două. Odată curățate, se pun într-un vas, în care s-a dizolvat...

Desert reteta de preparare a papanasilor prajiti

In Dulciuri la 8 Iun 2017

Reteta de preparare a papanasilor Se amestecă brânza (care trebuie să fie bine scursă) cu cele două ouă, zahărul, vanilia, bicarbonatul și sarea până ce rezultă o compoziție uniformă. Când zahărul s-a dizolvat în această compoziție, se adaugă făina,...

Dulceata de trandafiri

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2017

Se scutură bine petalele pentru a îndepărta grăuncioarele de polen, după care se taie cu un foarfece de bucătărie curat (sau se rupe cu mâna) partea albă de la baza lor. 150 grame de petale se freacă ușor cu o jumătate de linguriță de sare de lămâie, până...

Desert prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 3 Iun 2017

Pentru blat, se amestecă bine zahărul cu ouăle, uleiul, vanilia, amoniacul stins cu oțet (eu pun bicarbonat), până ce se dizolvă, după care se adaugă făina, puțin câte puțin, până devine un aluat elastic și potrivit de moale care să se poată întinde ușor....

Dulceata de fragi

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Fragii se aleg bine, unul câte unul, se pun într-o sită, se curăță de codițe și se cufundă de 2-3 ori în apă rece pentru a fi sigur curați. Când s-au scurs bine se pun într-o farfurie adâncă (să fie plină cu vârf) și se lasă în...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 31 Mai 2017

Dulceata de capsuni reteta Se aleg căpșunile de aproximativ aceeași dimensiune, se curăță de codițe se spală bine, cufundându-le de câteva ori în apă rece, pentru a se curăța de pământ și se lasă să se scurgă de apă. Se introduc căpșunile...

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 29 Mai 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Se pune o oală cu aproximativ 2 litri de apă, la fiert, cu sare, pentru a fierbe în ea papanașii. Se amestecă bine, brânza de vaci cu zahărul, vanilia, gălbenușul, făina albă, grisul, sarea și albușul bătut spumă. Când...

Desert malai dulce (Alivenci)

In Prajituri la 25 Mai 2017

Se amestecă bine brânza dulce cu smântâna, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și untul topit. Peste această compoziție, se toarnă laptele și apoi se adaugă mălaiul și făina, cu grijă, să nu se formeze cocoloașe. Compoziția trebuie să fie lichidă, dar mai...

Desert briose pufoase cu ciocolata, pentru cafea

In Prajituri la 21 Mai 2017

Se taie ciocolata în mici bucățele, care vor fi încorporate în brioșe. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă. După ce au început să crească, se adaugă zahărul pe rând, câte o lingură și apoi, vanilia. Se adaugă și...

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

In Prajituri la 18 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de brioșe în tava specială. Se amestecă untul cu zahărul și cu lingura de cacao. Se adaugă...

Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre

In Prajituri la 17 Mai 2017

Preparare Reteta de prajitura tavalita in nuca de cocos, favorita sarbatorilor noastre Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă, adăugând pe rând zahărul (câte o lingură), vanilia, coaja de lămâie rasă, gălbenușurile, făina în...

Desert tort de mere, cu frisca

In Torturi la 15 Mai 2017

Într-o cratiță cu diametrul de 24 cm, se pune untul feliat și peste el se toarnă 200-250 grame zahăr tos, în așa fel încât să se formeze o suprafață netedă, uniformă. Se spală merele și se curăță de coji și de codițe. Cu un cuțitaș, se scobește cu...

Desert prajitura Bobițe colorate

In Prajituri la 11 Mai 2017

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se adaugă, pe rând, puțin cîte puțin vanilia, gălbenușurile, uleiul și făina în...

Desert fursecuri cu scortisoara

In Dulciuri la 3 Mai 2017

Se amestecă untul topit, ouăle și zahărul, până se dizolvă. Se adaugă bicarbonatul stins cu oțet, esența de rom și apoi făina. Se face un aluat consistent care se învelește într-o folie de plastic (pungă de unică folosință) și se pune în frigider pentru...

Afisate 241 - 270 din 276 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]