Desert pariziene simple

de RODIMUR in Dulciuri, 3 Feb 2018 | 4269 vizualizari

 

Am făcut aceste pariziene simple la îndemnul cuiva și nu-mi pare rău. M-am gândit că și croissant-ele franceze simple, doar cu unt, mi se par mult mai bune decât acelea umplute, cu orice. Aceste pariziene simple au ieșit foarte bune și drăguțe, părându-mi-se alegerea perfectă pentru un plăcut mic-dejun.
Din ingredientele de mai joc mi-au ieșit 12 pariziene simple, de mică dimensiune.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 50 grame de zahăr tos fin
  • 100 ml de lapte dulce, fiert
  • 1 ou
  • 30 grame de unt
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru modelat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pariziene simple:

Se pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se dizolvă drojdia și zahărul. Se adaugă laptele cald, puțin cîte puțin și apoi untul, încorporându-se toată făina. Se frământă aluatul până ce devine elastic și nelipicios.

Aluatul se acoperă cu un șervet curat și se lasă la dospit, la căldură, ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se scoate pe planșeta înfăinată și se mai frământă puțin pentru a deveni mai ferm și mai ușor de prelucrat.

Se porționează aluatul în 12 bucăți. Din fiecare bucată de aluat se întinde câte o foaie subțire, de forma unei mâini cu "degetele" întinse. Se crestează aluatul pentru a delimita "degetele" și se rulează de la capătul care a rămas necrestat, înspre direcția opusă.

Parizienele formate astfel se pun într-o tavă cu hârtie de copt.

Se mixează bine un ou și se ung parizienele.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit și când parizienele s-au rumenit frumos, se oprește focul de la aragaz.

Parizienele sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, la micul dejun, sau la pachet.

TIPS-URI

1

Pentru ca aluatul să crească frumos, trebuie ca ingredientele (ouă, unt, făină) să fie la temperatura camerei.

2

Laptele pentru frământat trebuie să fie cald, nu fierbinte.

3

Acest aluat nu necesită frământare îndelungată, ca cel pentru cozonaci.

4

Pentru ca aluatul să crească frumos, trebuie ținut la căldură.

5

Și oul cu care se vor unge parizienele trebuie să fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pariziene simple" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa ciocolatoasa