Pentru că am făcut o piramidă din clătite de post, m-am gândit să fac ceva din ce mi-a rămas, după ce am decupat straturile piramidei. Așa au rezultat acești trandafirași drăguți și delicioși.
Din resturile care au rezultat de la piramidă am făcut 30 de trandafirași. Cu o parte din ei am ornat piramida, de jur-împrejur, iar din ceilalți am umplut o farfurioară cu trandafirași.
Ingredientele sunt atât pentru piramida din clătite, cât și pentru trandafirași. Dacă vreți să faceți numai trandafirași, atunci redimensionați cantitățile și socotiți câte trei margini rotunjite de la clătite pentru un trandafiraș. (Din fiecare clătită rămân, după decuparea pătratului necesar piramidei, 4 margini rotunjite, din care se pot face trandafirași - după cum se vede în ultima imagine)
Faceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii.
Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici:
https://www.bucataras.ro/retete/piramida-din-clatite-de-post-cu-dulceata-si-peltea-de-gutui-85033.html
Se așază în linie, trei margini rotunjite de la clătite, se ung cu un strat de peltea de gutui, se suprapun capetele pe 1,5-2 cm, după care se rulează, cu partea unsă spre interior. În cazul în care marginile rotunjite de clătite sunt mai late, se pliază spre interior partea unsă cu peltea de gutui și apoi se rulează.
Pe o farfurioară se pune ca bază o clătită, se unge cu 3-4 lingurițe de peltea și apoi se așază trandafirașii, circular, sau după cum doriți. Având un strat de peltea la bază, trandafirașii se îmbibă. La servire, se ia cu trandafirașii din pelteaua de la bază, așa cum se ia sosul din boluri, cu legume, friptură, sau pizza.
1
Pentru umplerea/lipirea trandafirașilor puteți folosi orice gem (dar nu dulceață).