Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

de RODIMUR in Dulciuri, 15 Mar 2018 | 4403 vizualizari

 

Diferența între clătitele de post și cele de frupt este abia sesizabilă și cum sunt foarte bune și îmbietoare, după miros, m-am gândit să le prepar acum, ca desert. Dar am vrut să le dau un aspect insolit, pentru a le despărți de imaginea șablon a lor. Așadar, iată acum clătite cornete, rulate și umplute cu gem. Și mi s-au părut mai bune, mai ușor de mâncat, mai plăcute, așa...
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite, câte 3 clătite/porție.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină albă
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit clătitele
  • 500 ml de apă minerală
  • gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cornete de post, umplute cu gem:

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii.

Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru clătite devine omogen și are consistența smântânii.

Se unge cu ulei tigaia în care se vor prăji clătitele și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Clătitele se fac la foc mic și se rumenesc ușor și frumos pe ambele fețe.

Când s-a epuizat toată compoziția și s-au făcut toate clătitele, se ung cu gem de fructe (într-un strat subțire, nu prea gros) se pliază în două, după care se rulează ca niște cornete.

Sunt bune atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Compoziția se mixează bine, până devine omogenă, fără cocoloașe.

2

Este bine ca aluatul pentru clătite să nu fie prea gros, dacă vreți să le rulați sub formă de cornete.

3

Înainte de a turna compoziția, tigaia unsă cu ulei trebuie bine încinsă.

4

Ungeți tigaia pentru clătite cu o pensulă înmuiată în ulei (nu-l turnați, pur și simplu!).

5

Prăjiți clătitele la foc mic, ca să nu se ardă.

6

Ungeți clătitele cu gem, nu cu dulceață, dacă vreți să le rulați sub formă de cornete.

7

Stratul de gem nu trebuie să fie gros, pentru că la rulare (sub orice formă) va ieși, dând clătitei un aspect mai puțin frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cornete de post, umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu cacao si ness