Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

de Criss in Torturi, 28 Noi 2010 | 108994 vizualizari

 

 Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat, perfect pentru mese festive sau ocazii speciale.
Este un desert foarte gustos si aromat, cu texturi diferite. Imbina doua deserturi mult indragite: crema de zahar ars si blatul de tort traditional. 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

Crema de zahar ars:

  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita  
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina

Ornat:

  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si nuca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat:

Iata cum se prepara Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica.

Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 30 minute. Aici eu zic sa verificati daca s-a inchegat crema sau nu. Eu am lasat-o 40 minute. Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea).  Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Crantz: Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se desprinde de pe hartie si se marunteste cu cutitul, apoi se pune deasupra tortului, dupa ce se imbraca in frisca.

Incearca si reteta de Prajitura cu crema de zahar ars, un deliciu suprem sau delicioasa Budinca de caramel, un desert exceptional.

Iti recomandam si reteta de Flan cu nuca de cocos, delicios si aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz - Un desert delicios si aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu Marzipan