Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla

de RODIMUR in Dulciuri, 13 Ian 2018 | 15583 vizualizari

 

Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla
De obicei fac gogoși simple, pudrate din belșug cu zahăr și vanilie, dar de data asta am vrut să fie altfel, umplute cu dulceață. Nu neapărat cu o anumită dulceață, sau gem, ci cu ce este la îndemână. Eu am folosit dulceață de gutui și gem de prune, pentru că erau amândouă în două borcane începute.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 25 de gogoși.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla
  • Pentru aluat:
  • 500 grame de făină albă
  • 200 ml de lapte cald
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de unt
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare
  • făină pentru modelat
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru decorat:
  • zahăr pudră
  • 1 plic de vanilie
  • dulceata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla:

Cum se prepara Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla

Se pune făina în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face un cuib în care se pun drojdia mărunțită, zahărul, sarea, vanilia, oul și puțin lapte cald, Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul, încorporând făină, puțin câte puțin. Se adaugă treptat laptele cald și se încorporează toată făina, după care se adaugă untul și uleiul, frământând și bătând aluatul ca să devină nelipicios și elastic, potrivit de moale.

Se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă la căldură, ferit de curenți reci de aer până ce crește și-și dublează volumul.

Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată bine, se mai frământă puțin cu făină ca să mai cedeze din volum și să devină mai ferm, după care se împarte în patru părți egale și se întinde prima foaie, de maxim 1 cm grosime.

Se pune dulceață/gem cu lingurița, din loc în loc, se acoperă foaia cu o alta și cu forma specială se decupează gogoșile, având grijă ca grămăjoara de dulceață/gem să fie în mijloc.

Se ia fiecare gogoașă și se lipește de jur împrejur, după care se lasă pe planșetă să mai crească puțin.

Pentru că a fost greu să întind două foi, pentru a le suprapune apoi, celelalte gogoși le-am făcut în mod diferit. Am decupat cu forma specială cercuri de aluat, am pus dulceața/gemul în mijloc și apoi le-am acoperit cu alte cercuri de aluat. Am lipit cercurile de jur împrejur și apoi le-am lăsat să mai crească.

Se pune uleiul în tigaie, la foc mediu și când este încins se pun gogoșile la prăjit. Se micșorează puțin intensitatea focului, ca să nu se ardă gogoșile, ci să se rumenească frumos, pe ambele fețe. 

Când s-au rumenit frumos pe ambele fețe, se iau cu o paletă și se pun într-un vas pregătit dinainte. Se presară cu zahăr pudră în care s-a amestecat în prealabil un plic de vanilie.

Se procedează la fel până se prăjesc toate gogoșile.

Este de preferat să se mănânce calde, simple, sau cu o cană cu lapte.

Serviti alaturi de ice tea sau ice frappe. Recomandam si gogosele zambarete

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei pentru a avea un aluat bun, așa că scoateți-le din timp din frigider.

2

Este bine ca laptele să fie cald, la frământat.

3

Feriți aluatul de curenții de aer rece.

4

Frământați puțin aluatul, înainte de a decupa gogoșile.

5

Uleiul trebuie să fie încins când puneți gogoșile în tavă la prăjit. Apoi micșorați intensitatea focului, spre mediu, ca să nu se ardă gogoșile.

6

Ca umplutură, este de preferat gemul bine legat. Dulceața mai lasă sirop care poate ieși din gogoși la prăjit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi umplute cu dulceata reteta simpla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RODIMUR 1

17.01.2018, 13:07

Îți mulțumesc frumos, Ancutsa, pentru apreciere!

- Andreea - 1

17.01.2018, 13:28

Tare mult ne plac gogosile !!!

RODIMUR 1

17.01.2018, 14:17

Și nouă ne plac mult, Caroline! Mirosul lor ne dă gata...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza