Această rețetă face parte tot din seria "prea multe portocale în casă"... De această dată am făcut o cremă la pahar, dulce, naturală, foarte aromată, care să înlocuiască budincile sintetice la pungă, din comerț. Este foarte rapidă, ușor de făcut și absolut naturală.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit două porții enorme, în două cupe generoase pentru înghețată.
Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama.
Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până iese un amestec omogen.
În compoziție se adaugă coaja răzuită a portocalei, zeama ei, smântâna și laptele. Se omogenizează bine compoziția și se dă cratița pe aragaz, la foc mic. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.
Se ia cratița de pe foc și se amestecă mereu, ca să nu se formeze crustă.
Când crema de portocale se mai răcorește, se toarnă în pahare și se decorează cu fructe din dulceață, ciocolată răzuită sau tăiată bucățele, felii de portocale...
1
Spălați bine portocala, înainte să o răzuiți, cu apă caldă și bicarbonat de sodiu.
2
În loc de făină, puteți folosi amidon alimentar, dar într-o cantitate mai mică (două linguri rase), pentru ca acesta se îngroașă mai repede și mai ușor.
3
Faceți crema la foc mic, ca să nu se prindă de fundul vasului.
4
Când puneți compoziția pe foc, amestecați întruna, ca să nu se prindă de fundul cratiței. Oricum, nu durează mult.
5
După ce s-a îngroșat crema, amestecați din când în când, ca să nu se formeze crustă.
6
Dacă vreți să o decorați a doua zi, puneți o folie de plastic direct pe cremă, ca să nu formeze pojghiță deasupra și țineți-o la frigider.
7
Crema se poate turna în pahare în straturi, intercalate de fructe din dulceață.