Desert crema de portocale, la pahar

de RODIMUR in Dulciuri, 31 Ian 2018 | 3647 vizualizari

 

Această rețetă face parte tot din seria "prea multe portocale în casă"... De această dată am făcut o cremă la pahar, dulce, naturală, foarte aromată, care să înlocuiască budincile sintetice la pungă, din comerț. Este foarte rapidă, ușor de făcut și absolut naturală.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit două porții enorme, în două cupe generoase pentru  înghețată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cremă:
  • 1 portocală
  • 150 ml lapte dulce, fiert
  • 75 grame de zahăr tos
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2 linguri încărcate de făină albă
  • 2 ouă
  • Pentru decor:
  • 2-3 felii de portocală
  • ciocolată
  • fructe din dulceață
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de portocale, la pahar:

Portocala se spală bine cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, se clătește cu apă rece și se șterge cu un prosop de hârtie. Se răzuiește coaja de la portocală, iar pulpa fructului se presează, pentru a scoate toată zeama.

Ouăle se mixează cu zahărul și făina, până iese un amestec omogen.

În compoziție se adaugă coaja răzuită a portocalei, zeama ei, smântâna și laptele. Se omogenizează bine compoziția și se dă cratița pe aragaz, la foc mic. Se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția.

Se ia cratița de pe foc și se amestecă mereu, ca să nu se formeze crustă.

Când crema de portocale se mai răcorește, se toarnă în pahare și se decorează cu fructe din dulceață, ciocolată răzuită sau tăiată bucățele, felii de portocale...

TIPS-URI

1

Spălați bine portocala, înainte să o răzuiți, cu apă caldă și bicarbonat de sodiu.

2

În loc de făină, puteți folosi amidon alimentar, dar într-o cantitate mai mică (două linguri rase), pentru ca acesta se îngroașă mai repede și mai ușor.

3

Faceți crema la foc mic, ca să nu se prindă de fundul vasului.

4

Când puneți compoziția pe foc, amestecați întruna, ca să nu se prindă de fundul cratiței. Oricum, nu durează mult.

5

După ce s-a îngroșat crema, amestecați din când în când, ca să nu se formeze crustă.

6

Dacă vreți să o decorați a doua zi, puneți o folie de plastic direct pe cremă, ca să nu formeze pojghiță deasupra și țineți-o la frigider.

7

Crema se poate turna în pahare în straturi, intercalate de fructe din dulceață.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de portocale, la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

RODIMUR 1

04.02.2018, 20:46

Așa este, Cristinuța! Mulțumesc frumos!

oanapl 1

05.02.2018, 21:55

Ce aromată și bună este!

RODIMUR 1

05.02.2018, 22:53

Mulțumesc frumos, Oana! Este într-adevăr foarte aromată, sănătoasă și naturală...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de paleuri cu ciocolata