Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Aug 2018 | 32166 vizualizari

 

O prajitura foarte buna care a fost incantarea copilariei mele. Am facut-o dupa reteta bunicii mele.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 g untura
  • 100 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Umplutura:
  • 300 g nuca
  • 200 g zahar
  • 400 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 g ciocolata
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo:

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura.

Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine.

Se pune folie alimentara si se tine 1 ora la frigider.

Nuca se macina si se amesteca cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.

Gemul se pune in robot si se face cremos.

Se imparte aluatul in 4 parti egale pentru 4 foi.

Se intinde o foaie pe hartie de copt de dimensiunea tavii (23 x 32 cm).

Se pune in tava neunsa si se desprinde usor hartia de copt.

Se unge cu gem si se presara cu un strat de nuca.

Se face a doua foaie si se pune deasupra, se unge cu gem si se presara nuca.

La fel si cu a treia foaie si a patra deasupra care ramane neunsa.

Se inteapa cu un ac gros sa patrunda pana la fundul tavii.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30-35 minute.

Cand este purin rumenita, se scoate si se lasa la racit.

Pentru glazura se incalzeste ciocolata cu frisca lichida pana se topeste, se adauga untul si se lasa deoparte 10 minute.

Se toarna glazura peste prajitura racita si se niveleaza.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se portioneaza cu un cutit subtire si ascutit si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Reteta bunicii era cu gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri fragede