publicat la 20.12.2020
publicat la 13.12.2020
publicat la 30.11.2020
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Crap cu ciuperci, la gratar
Incingem bine gratarul, stropim cu o lingurita de ulei si asezam feliile de peste pudrate in prealabil cu sare. Inchidem capacul si lasam la foc mic 10 minute, dupa care intoarcem bucatile de peste si mai lasam 10 minute. Deschidem capacul si imprastiem ciupercile din conserva, scurse de zeama...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu
Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime. Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte. Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin....
Turta dulce
Punem 200 g de zahar la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda. Pregatim restul ingredientelor : 3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200 g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de...
Tarta cu prune
Untul il mixam bine cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina. Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram...
Sfecla rosie in otet
Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud. In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen. Intr-un vas incapator, punem la fiert otetul cu...
Tocanita de ciuperci
Curatam legumele, le spalam si le tocam: ceapa solzisori, morcovul rondele, iar ardeiul si ciupercile felii grosiere. Punem la calit, in 3 linguri de ulei, ceapa , ardeiul si morcovul. Presaram si putina sare. Cand ceapa devine aurie adaugam sucul de rosii si ciupercile,...
Prajitura de post
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul si uleiul se mixeaza bine, dupa care adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ). Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare....
Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul felii . Condimentam cu sare si legume uscate. In aceasta marinata asezam iepurele...
Crap portughez
Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie. Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom...
Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav
Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao...
Pilaf cu grasime de pasare de curte
Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si morcovul taiat rondele mari. Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte, masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc...
Tarta cu piersici si crumble
Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si faina si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina. Invelim aluatul in folie alimentara si pastram...
Paste cu busuioc, ciuperci si sos iute de gogosar
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Curatam ciupercile, le spalam si le feliem grosier. Curatam si feliem usturoiul. Punem la fiert sosul iute de gogosar , apoi adaugam ciupercile si usturoiul feliat, lasand sa fiarba totul pana se patrund bine ciupercile. Potrivim...
Sos iute de gogosar
Curatam ardeii iuti si gogosarii, ii spalam si-i tocam marunt, la robot, dupa care-i punem la foc mic, intr-o oala incapatoare. Adaugam zaharul, sarea, piperul si foile de dafin , iar dupa careva clocote turnam si sucul de rosii. Lasam totul sa fiarba, mestecand din...
Ciorba de legume cu afumatura
Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor. Adaugam doua cani cu apa si varza tocata grosier si lasam sa fiarba . Cand varza este aproape fiarta turnam...
Dovlecei la gratar, in sos de rosii
Curatam dovleceii, ii taiem rondele si ii punem cu un pic de sare la scurs, pentru 20 minute, dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei. Intr-o tigaie calim ceapa ,si ustroiul in 3 linguri cu ulei. Cand ceapa devine usor aurie adaugam...
Chec de post, cu morcovi si mere
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa minerala. Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru...
Pizza briose
Cabanosul l-am prajit si l-am feliat marunt, iar cascavalul l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am lasat la microunde 3 minute si le-am maruntit. Batem ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare. Adaugam o lingura cu legume...
Pizza Calzone
Pentru ca mi-a ramas aluat de blat cand am facut pizza Margherita , m-am gandit sa fac repede si-o pizza calzone. Intindem blatul cu sucitorul si il ungem cu sos de rosii, mai putin marginile, ca sa le pitem lipi usor. Pe jumatate din blat asezam bucati de...
Pizza cu de toate
Modul de preparare a blatului l-am prezentat aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-pentru-blat-de-pizza-51639.html Umplutura : Feliem subtire pastrama de porc, radem cascavalul, iar ciupercile si porumbul le scurgem bine de zeama. Impartim aluatul in doua parti egale....
Pizza Margherita
Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul framantare/dospire. Cand este gata, intindem aluatul cu sucitorul , il asezam in tava de copt pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt. Cu ajutorul unei pensule...
Pizza cu ton
Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul de "aluat de paine" . Reteta o gasesti aici . Cand aluatul este gata, il intindem in tava de pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt. Ungem...
Aluat pentru blat de pizza
Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine". In cca 80 minute vom avea un aluat aerat, gata pentru a fi folosit la diverse tipuri de pizza sau chifle. Este indicat ca la...
Pizza casei
( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz ) Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi treptat si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper...
Nugat glace', by Radu Popovici
Preparam intai crantzul: Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se adauga alunele tocate in prealabil si se amesteca rapid, ca acestea sa se acopere uniform cu sirop....
Sufleu de dovlecel
Curatam dovlecelul de coaja si-l radem pe razatoarea mare, dupa care il punem intr-o tigaie si-l inabusim la foc moderat, pina se evapora lichidul lasat. Il scoatem din cratita si-l punem intr-o sita pentru a se scurge bine lichidul lasat. Intre timp, preparam sosul bechamel : ...
Pastrama de oaie in sos iute de gogosar
Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa . Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si completam cu apa, astfel incat sa acoperim complet carnea. Condimentam cu sare ( daca pastrama nu este...
Desert paleuri cu ciocolata
Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa. Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul...
Trunchi de merluciu pregatit in cuptor cu halogen
Spalam in apa rece trunchiurile de merluciu si le scurgem pe prosoape de hartie. Condimentam cu sare si condiment pentru peste grill , stropim cu zeama de lamaie si asezam pestele pe gratarul cuptorului cu halogen sau pe o tava cu gauri. Pe fiecare bucata de peste asezam cate o felie de...
Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate
Spalam aripile si le portionam (ale mele au fost destul de mari ) . Le clocotim 2 minute pentru a indeparta sangele . Tocam ceapa, morcovul si ardeiul si le calim in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam aripile , condimentam cu cimbru, sare, piper, o foaie de dafin si completam cu apa cat...