Ina

6

Bucataras
Chef

Fetesti

Bucataras din 09.04.2010

RETETE577
PRIETENI347
Retete

Crap cu ciuperci, la gratar

In Crap / Caras la 7 Dec 2013

Incingem bine gratarul, stropim cu o lingurita de ulei si asezam feliile de peste pudrate in prealabil cu sare. Inchidem capacul si lasam la foc mic 10 minute, dupa care intoarcem bucatile de peste si mai lasam 10 minute. Deschidem capacul si imprastiem ciupercile din conserva, scurse de zeama...

Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

In Crap / Caras la 7 Dec 2013

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime. Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte. Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin....

Turta dulce

In Dulciuri la 6 Dec 2013

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda.  Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200  g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 6 Dec 2013

Untul il mixam bine cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina.  Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram...

Sfecla rosie in otet

In Conserve la 5 Dec 2013

Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud.  In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen. Intr-un vas incapator, punem la fiert  otetul cu...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 5 Dec 2013

Curatam legumele, le spalam si le tocam: ceapa solzisori, morcovul rondele, iar ardeiul si ciupercile felii grosiere.  Punem la calit, in 3 linguri de ulei, ceapa , ardeiul si morcovul. Presaram si  putina sare. Cand  ceapa devine aurie adaugam sucul de rosii si ciupercile,...

Prajitura de post

In Prajituri la 4 Dec 2013

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul  si  uleiul se mixeaza  bine, dupa care  adaugam sucul din compot ( eu am folosit de piersici ). Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru omogenizare....

Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

In Mancaruri cu carne la 3 Dec 2013

Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate. In aceasta marinata asezam iepurele...

Crap portughez

In Peste la 30 Noi 2013

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie. Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom...

Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav

In Dulciuri la 29 Noi 2013

Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de  umplutura cu cacao   :  se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao...

Pilaf cu grasime de pasare de curte

In Mancaruri cu carne la 28 Noi 2013

Carnea de pasare se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu grasimea , ceapa taiata pe jumatate si  morcovul taiat rondele mari.  Cand grasimea s-a topit iar carnea si legumele sunt fierte,  masuram 8 cani de supa pe care le vom transfera in alta oala si le vom pune la foc...

Tarta cu piersici si crumble

In Dulciuri la 27 Noi 2013

Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si faina  si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina.  Invelim aluatul in folie alimentara si pastram...

Paste cu busuioc, ciuperci si sos iute de gogosar

In Mancaruri de post la 27 Noi 2013

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Curatam ciupercile, le spalam si le feliem grosier. Curatam si feliem usturoiul. Punem la fiert sosul iute de gogosar , apoi adaugam ciupercile si usturoiul feliat, lasand sa fiarba totul pana se patrund bine ciupercile. Potrivim...

Sos iute de gogosar

In Conserve la 27 Noi 2013

Curatam ardeii iuti si gogosarii,  ii spalam si-i tocam marunt, la robot, dupa care-i punem la foc mic, intr-o oala incapatoare.  Adaugam zaharul, sarea, piperul si foile de dafin , iar dupa careva clocote  turnam si sucul de rosii.  Lasam totul sa fiarba, mestecand din...

Ciorba de legume cu afumatura

In Ciorbe la 26 Noi 2013

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras  si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor.  Adaugam doua cani cu apa si varza tocata grosier si lasam sa fiarba . Cand varza este  aproape fiarta  turnam...

Dovlecei la gratar, in sos de rosii

In Mancaruri de post la 25 Noi 2013

Curatam dovleceii, ii taiem  rondele si ii punem cu  un pic de sare la scurs, pentru 20 minute,  dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei. Intr-o tigaie calim ceapa ,si ustroiul in 3 linguri cu ulei. Cand ceapa devine usor aurie  adaugam...

Chec de post, cu morcovi si mere

In Prajituri la 25 Noi 2013

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si  cu uleiul se mixeaza  1- 2 minute , dupa care  adaugam sucul de portocale si apa minerala. Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si  mixam totul pentru...

Pizza briose

In Pizza la 29 Sep 2013

Cabanosul l-am prajit si l-am feliat marunt, iar cascavalul l-am taiat cubulete. Ciupercile le-am lasat la microunde 3 minute si le-am maruntit.  Batem ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare. Adaugam o lingura cu legume...

Pizza Calzone

In Pizza la 29 Sep 2013

Pentru ca mi-a ramas aluat de blat   cand am facut pizza Margherita , m-am gandit sa fac repede si-o pizza calzone.  Intindem blatul cu sucitorul si il ungem cu sos de rosii, mai putin marginile, ca sa le pitem lipi  usor.  Pe jumatate din blat asezam bucati de...

Pizza cu de toate

In Pizza la 29 Sep 2013

Modul de preparare a blatului l-am prezentat aici:  http://www.bucataras.ro/retete/aluat-pentru-blat-de-pizza-51639.html   Umplutura : Feliem subtire pastrama de porc, radem cascavalul, iar ciupercile si porumbul le scurgem bine de zeama. Impartim aluatul in doua parti egale....

Pizza Margherita

In Pizza la 29 Sep 2013

Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul framantare/dospire.  Cand este gata, intindem aluatul cu sucitorul , il asezam in tava de copt pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt. Cu ajutorul unei pensule...

Pizza cu ton

In Pizza la 28 Sep 2013

Ingredientele pentru aluat le-am pus la masina de paine , pe programul  de "aluat de paine" . Reteta o gasesti aici .  Cand aluatul este gata, il intindem  in tava de pizza si il intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se formeze gauri la copt. Ungem...

Aluat pentru blat de pizza

In Pizza la 28 Sep 2013

Ingredientele se pun in masina de paine in ordinea indicata . Pornim masina de paine pe pogramul de "dospire/framantare" sau "aluat de paine". In cca 80 minute vom avea un aluat aerat, gata pentru a fi folosit la diverse tipuri de pizza sau chifle. Este indicat ca la...

Pizza casei

In Pizza la 28 Sep 2013

( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz ) Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi  treptat  si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la  pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper...

Nugat glace', by Radu Popovici

In Dulciuri la 15 Aug 2013

Preparam intai crantzul:  Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se adauga alunele tocate in prealabil si se amesteca rapid, ca acestea sa se acopere uniform cu sirop....

Sufleu de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2013

Curatam dovlecelul de coaja si-l radem pe razatoarea mare, dupa care il punem intr-o tigaie si-l inabusim la foc moderat, pina se evapora lichidul lasat. Il scoatem din cratita si-l punem intr-o sita pentru a se scurge bine lichidul lasat. Intre timp, preparam sosul bechamel : ...

Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

In Mancaruri cu carne la 8 Iun 2013

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa . Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si completam cu apa, astfel incat sa acoperim complet carnea. Condimentam cu sare ( daca pastrama nu este...

Desert paleuri cu ciocolata

In Prajituri la 7 Iun 2013

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa. Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul...

Trunchi de merluciu pregatit in cuptor cu halogen

In Peste la 7 Iun 2013

Spalam in apa rece trunchiurile de merluciu si le scurgem pe prosoape de hartie. Condimentam cu sare si condiment pentru peste grill , stropim cu zeama de lamaie si asezam pestele pe gratarul cuptorului cu halogen sau pe o tava cu gauri.  Pe fiecare bucata de peste asezam cate o felie de...

Mancare de aripi cu mamaliguta si gogonele murate

In Pui la 7 Iun 2013

Spalam aripile si le portionam (ale mele au fost destul de mari ) . Le  clocotim 2 minute pentru a indeparta sangele .  Tocam ceapa, morcovul si ardeiul si le calim in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam aripile , condimentam cu cimbru, sare, piper, o foaie de dafin si completam cu apa cat...

Afisate 211 - 240 din 577 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2020

Desert nuci umplute

publicat la 13.12.2020

Piept de pui cu legume la wok

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]