In sfarsit, le-a venit randul si pizzulicilor la postare :))
( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz )
Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi treptat si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper si continuam sa mixam pentru omogenizare.
Lasam aluatul sa se linisteasca, timp in care pregatim ingredientele de umplutura : Feliem kaizerul si maslinele, cascavalul il dam pe razatoarea mare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitia de aluat, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava.
Adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal .
Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.
Cand blatul se desprinde de peretii tavii presaram cascaval ras si mai lasam 10 minute la cuptor , pana ce acesta se topeste.
Scoatem tava din cuptor si servim pizza fierbinte, cu sos de rosii, sau o feliem si-o aranjam pe un platou, pentru a fi servita ca aperitiv, la un bufet rece.
1
Cantitatea de apa si faina variaza in functie de cata pizza dorim sa facem.