Pastrama de oaie in sos iute de gogosar

de Ina in Mancaruri cu carne, 8 Iun 2013 | 11825 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pastrama de oaie
  • un borcan de sos iute de gogosar
  • un pahar de vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • cimbru
  • legume uscate ardelenesti .
  • 50 ml ulei
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de oaie in sos iute de gogosar:

Pastrama se portioneaza in bucati mici. Eu am folosit pastrama preparata in casa .

Ungem tigaia cu ulei, adaugam bucatile de pastrama , adaugam usturoiul feliat, putin cimbru, vinul si completam cu apa, astfel incat sa acoperim complet carnea. Condimentam cu sare ( daca pastrama nu este suficient de sarata ) si cu legume uscate ardelenesti. Lasam sa fiarba la foc mic, pana scade zeama aproape complet.

Adaugam pasta de gogosar , amestecam si mai lasam pe foc cca 10 minute ( sau mai mult, daca pastrama nu este fiarta suficient ) . 

Servim fierbinte, alaturi de mamaliguta.

TIPS-URI

1

Legumele ardelenesti sunt optionale, puteti folosi delikat si piper. Eu le folosesc pe cele de la SanoVita, intrucat nu au sare si niciun alt aditiv de conservare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de oaie in sos iute de gogosar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastramă de oaie la rotisor