Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu

de Ina in Crap / Caras, 7 Dec 2013 | 20624 vizualizari

 

O alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut de trucul cu arpagicul oparit , dezvaluit de Panacris ulterior, l-am rugat pe Costel sa ma ajute la curatat arpagicul :D Cand a pus mana pe primul si-a vazut cat e de mic, mi-a zis sa nu ma bazez pe el :))) , dar a rezistat cu stoicism pana la final , desi am plans amandoi continuu :D :))) Cand am servit preparatul, tot Costel a dat verdictul: NU AM PLANS DEGEABA! :-bd =)))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap
  • 2 pahare cu vin rosu
  • 150 g unt / ulei
  • o lingura faina
  • 250 g arpagic
  • 250 g ciuperci
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu:

Pestele se curata si se taie in felii de cca. 4 cm. latime.

Presaram sare peste bucatile de peste si lasam deoparte.

Curatam arpagicul si-l inabusim in unt / ulei , pana se rumeneste frumos.Adaugam faina, ciupercile, vinul si un pahar cu apa. Condimentam cu cimbru, piper si foi de dafin.

In acest sos vom pune feliile de peste si lasam sa fiarba la foc mic  cca. 20 minute, dupa care transferam totul in alt vas, decoram cu felii de rosii si dam la cuptor pentru inca cca 40 minute. 

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

07.12.2013, 19:15

Multumesc tuturor pentru aprecieri

Ela68 1

07.12.2013, 20:30

super idee, arpagic cu peste. eu am facut doar mancarica de arpagic, insa l-am oparit inainte si n-am plans . Uitasem sa-ti spun, de curatarea arpagicului nu ma ocup eu . faina combinatia !

Dana_Retetegg 1

07.12.2013, 22:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap en papillote cu lamaie si pin