Intrucat zilele acestea am vazut intrebari despre checurile cu morcovi, mi-am rupt din pretiosul timp :D sa va prezint un chec delicios, "furat" de pe blogul Laurei Sava.
Curatam morcovii si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si cu uleiul se mixeaza 1- 2 minute , dupa care adaugam sucul de portocale si apa minerala.
Adaugam apoi morcovii si merele rase si praful de sare si mixam totul pentru omogenizare.
Amestecam praful de copt si bicarbonatul cu faina , adaugandu-le apoi, impreuna cu restul ingredientelor, la compozitia cu mere si morcovi.
Turnam aluatul intr-o tava antiaderenta, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem in cuptor, la foc potrivit, cca o ora. Cand este copt, oprim focul si lasam checul sa se raceasca in tava, taindu-l doar cand se raceste ( cine rezista, ca eu n-am rezistat :)) )
1
Cantitatea ajunge pentru o forma mare de guguluf