Sfecla rosie in otet

de Ina in Conserve, 5 Dec 2013 | 36847 vizualizari

 

Una din salatele mele preferate. Varianta fara fierbere prealabila si fara sterilizare.

 

INGREDIENTE

  • 4 sfecle rosii mari
  • 1 litru otet
  • 1 litri apa
  • 200-250 g zahar
  • 3 linguri cu sare
  • bvoabe de mustar
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • o lingurita de chimen
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie in otet:

Sfecla se curata, se taie ( rondele, cuburi sau batoane ) si se aseaza in borcane spalate si uscate in cuptorul cu microunde , alternand cu felii de hrean crud.  In fiecare borcan presaram si cateva boabe de piper, mustar si chimen.

Intr-un vas incapator, punem la fiert  otetul cu apa, zaharul, sarea, dafinul, boabele de mustar si de piper. Cand da in clocot adaugam semintele de chimen si turnam amestecul peste sfecla din borcane. Capsam fierbinte si acoperim borcanele pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca lent. 

Pastram peste iarna in camara sau beci.

Preparatul poate fi servit dupa cca. 3 saptamani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

06.12.2013, 10:34

Arata extraordinar! Renunt la orice dulce ciocolatos pentru asa ceva.

Rocsi 1

06.12.2013, 11:50

Cred ca e super faina

babi5 1

06.12.2013, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie in otet