Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel

de gaby_duceag in Dulciuri, 18 Iun 2010 | 19404 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • o cescuta gris (cam 150-200gr )
  • zahar
  • 2 oua
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • pesmet

pentru sos

  • 250 gr zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smantana
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac).

Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou )

Adaugam zaharul vanilat si lasam compozitia deoparte, timp in care ne ocupam de sosul caramel .(inventie proprie:)))

Caramelizam cam... 250 gr zahar.

Cand capata o culoare frumoasa (sa nu-l ardeti) oprim focul si adaugam doua linguri unt. Amestecam pana la topirea completa.

Adaugam apoi doua linguri de smantana si vreo 3 linguri de frisca lichida.

Amestecam usor.

Ne ocupam acum de papanasi.

Intr-o oala mare punem apa la fiert. Cand a dat in clocot, dam focul la mic, si cu mana umeda luam din compozitia de papanasi , formam bilute potrivite ca marime si le plonjam in apa .

Lasam la foc potrivit.

Papanasii sunt fierti cand ii vedem ca ies "tzushti" , la suprafata.

Ii scoatem cu o paleta, scurgem bine de apa si-i punem direct pe-o farfurie cu pesmet. (eu am facut pesmet din piscoturi pentru ca aveam putin pesmet in punga).

Ii invartim usor in pesmet, ii asezam pe farfurii si-i "amagim" cu sos caramel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Cris2711 1

12.02.2011, 16:27

ce am descoperit eu aici,favoreteta la cat imi plac mie papanasiiiiiiiiiiiiiiiiii

Micutza Luana 1

03.04.2013, 14:18

fierti nu am mai incerat , da arata tare bn

babi5 1

31.08.2013, 08:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alivanca bucovineana