Crap portughez

de Ina in Peste, 30 Noi 2013 | 15327 vizualizari

 

Zilele trecute am descoperit in lista de mail-uri o carte in format .pdf ce contine 600 retete cu peste. Azi am testat una din ele si am fost cu totii foarte multumiti de rezultat :X
Costel, care nu este un impatimit al pestelui, a zis ca nici nu a simtit ca a mancat peste, atat de mult i-a placut !

 

INGREDIENTE

  • 1 crap ( al meu a avut 2 kg )
  • 4 cepe
  • 10 morcovi mici
  • 2 linguri de faina
  • un borcan rosii in bulion ( zarzavat de iarna )
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • cateva fire de cimbru verde
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap portughez:

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie.

Din uleiul in care am prajit pestele luam 5 linguri si le punem intr-o tigaie curata, in care vom cali ceapa  taiata solzisori si morcovul feliat pe lungime. Cand ceapa devine aurie adaugam 2 linguri cu faina, amestecam bine pana se absoarbe toata grasime, dupa care stingem cu rosiile in bulion maruntite si amestecate cu 150 ml. vin alb.

Adaugam sare, piper si o foaie de dafin , amestecam totul bine pana se leaga sosul si oprim focul. 

Ungem un vas termorezistent cu 5-6 linguri din sosul preparat, asezam bucatile de peste, peste care vom turna restul de sos . Pe fiecare bucata de peste asezam felii de rosii ( eu am folosit tot rosii conservate ). Stoarcem o lamaie si turnam tot sucul , uniform, in vas. 

Decoram cu piper macinat, frunze de patrunjel si de cimbru.

Dam tava la cuptor pentru cca 25- 30 minute, apoi servim fierbinte, cu mamaliguta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap portughez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

01.12.2013, 11:24

cat de misto arata!

mihaelar63 1

03.12.2013, 13:32

Apetisant portughezul acesta

cristeena20 1

21.12.2013, 18:57

E portughez in toata regula.. am nancat si eu asemanator dar nu l-am gatit asa..asa ca data viitoare cand emrg pe taramuri portugheze si merg la pescuit de pastravi..il fac asa ca si tine..mersi de idee..la favorite cu ea-...myamiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap