Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida.
Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita.
Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor.
Dam crema la rece pentru 1-2 ore.
Blat: separam albusurile...
Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute.
Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare.
Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand...
Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia.
Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale.
Pe masa...
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam usor in spuma de albusuri.
Amestecam usor pana se omogenizeaza.
Turnam aluatul in tava (25/35 cm)...
Amestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa.
Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un aluat omogen.
Punem compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.
Coacem...
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...
Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.
Amestecam foarte bine cu un tel.
La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.
Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine...
Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic.
Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune peste faina, se amesteca, dupa care se adauga peste compozitia precedenta, amestecand bine cu telul...
Intr-un bol mai mare punem laptele praf, zaharul pudra, nuca de cocos si untul.
Amestecam foarte bine, apoi adaugam smantana si omogenizam.
Ne va rezulta o compozitie moale, pe care o punem in frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce s-a intarit compozitia, formam bomboanele, apoi le dam la...
Aluatul se lasa la decongelat.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu o lingurita de esenta de portocale.
Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de portocale si ouale, apoi o lasam de-o parte.
Intindem foaia de aluat, apoi branza dulce peste si la final...
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma.
Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam.
Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grisul, apoi se adauga la crema de galbenusuri, amestecandu-se usor.
Se adauga laptele, uleiul si mierea....
Amestecam faina cu praful de copt si sarea.
Topim apoi ciocolata cu untul pe baie de aburi.
Luam vasul de pe foc si dupa ce sa racorit putin, incepem sa adaugam zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand continuu.
Apoi adaugam in ploaie faina, amestecand mereu pana...
Spalam si stergem bine lamaile.
Intr-un vas punem ouale, zaharul, coaja rasa de la lamai, esenta de vanilie si se mixeaza totul foarte bine.
Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul, apoi se toarna peste oua, si se mixeaza inca putin.
Se pune amestecul la fiert pe baie de aburi,...
Intr-un vas punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul.
Adaugam apoi apa minerala.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, si o adaugam peste compozitia lichida impreuna cu esenta de portocale si sofranul.
Intr-un bol punem 5 linguri din...
Cum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua:
Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta.
Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.
Intr-un vas...
Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba.
Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Punem apoi faina cernuta cu praful...
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale.
Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata).
Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu...
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.
Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...
Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc.
In mijloc punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putin lapte caldut si amestecam.
Lasam 15 minute sa creasca drojdia.
Punem apoi untul moale, si incepem sa turnam incet laptele caldut si sa framantam pana obtinem un...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt....
Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine.
Adaugam apoi uleiul si laptele.
Faina cernuta...
Panna Cotta:
Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul.
Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba!
Luam vasul de pe foc,...
Cernem faina intr-un vas impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul.
Topim untul apoi il lasam la racit.
Dupa ce untul s-a racit il amestecam cu oul batut si laptele, apoi turnam compozitia lichida, putin cate putin peste zahar si faina.
Nu amestecam prea mult pentru ca riscam ca...
Aluatul:
Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul.
Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa).
Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini.
Umplutura:
Branzica se...
Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra.
Adaugam treptat galbenusurile si laptele.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o...
Blatul de cacao:
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
Dupa ce albusurile s-au intarit, adaugam zaharul cate o lingura odata si mixam foarte bine.
Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.
Se amesteca cu lingura de jos in sus.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao...
In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa ne rezulte un aluat usor de modelat,...
Aluatul:
Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut.
Lasam sa creasca 10 minute la loc cald.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas, punem in el restul de lapte, oul, untul moale la temperatura camerei, zaharul si...
Aluatul:
Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut.
Lasam sa creasca 10 minute.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas pentru framantat, si punem in el restul de lapte, oul, untul moale, la temperatura...
Prajitura cu ganache de ciocolata
Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita. Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor. Dam crema la rece pentru 1-2 ore. Blat: separam albusurile...
Cozonac cu nuca si rahat
Pregatim maiaua: intr-un bol punem drojdia proaspata, 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, apoi turnam putina apa calduta si lasam la dospit 15 minute. Intr-un vas punem faina ramasa, ouale si galbenusul, zaharul si praful de sare. Adaugam maiaua, uleiul si incepem sa framantam adaugand...
Islere cu crema de vanilie
Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia. Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult. Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale. Pe masa...
Prajitura Snickers cu Ciocolata Alba
Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt si o incorporam usor in spuma de albusuri. Amestecam usor pana se omogenizeaza. Turnam aluatul in tava (25/35 cm)...
Chec cu dovleac si aroma de scortisoara
Amestecam ouale cu zaharul si uleiul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam dovleacul, apoi laptele si omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara si sarea. Obtinem un aluat omogen. Punem compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm. Coacem...
Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca
Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...
Gogosi berlineze
Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam foarte bine cu un tel. La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine...
Chec "Zebra" (2)
Punem untul intr-o cratita si il topim la foc mic. Intr-un bol mai mare mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi laptele batut, si omogenizam. Adaugati apoi untul topit. Praful de copt se pune peste faina, se amesteca, dupa care se adauga peste compozitia precedenta, amestecand bine cu telul...
Bomboane cu nuca de cocos si glazura de ciocolata
Intr-un bol mai mare punem laptele praf, zaharul pudra, nuca de cocos si untul. Amestecam foarte bine, apoi adaugam smantana si omogenizam. Ne va rezulta o compozitie moale, pe care o punem in frigider pentru 30 de minute. Dupa ce s-a intarit compozitia, formam bomboanele, apoi le dam la...
Rulada cu branza dulce si stafide
Aluatul se lasa la decongelat. Intre timp punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu o lingurita de esenta de portocale. Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de portocale si ouale, apoi o lasam de-o parte. Intindem foaia de aluat, apoi branza dulce peste si la final...
Alba ca zapada
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam totul pana obtinem o spuma. Adaugam apoi uleiul, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de vanilie si omogenizam. Dam de-o parte mixerul si incepem sa framantam cu mana adaugand faina treptat...
Kinder Milch Schnitte
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Faina se amesteca cu praful de copt, cacao si grisul, apoi se adauga la crema de galbenusuri, amestecandu-se usor. Se adauga laptele, uleiul si mierea....
Negresa cu sos de vin
Amestecam faina cu praful de copt si sarea. Topim apoi ciocolata cu untul pe baie de aburi. Luam vasul de pe foc si dupa ce sa racorit putin, incepem sa adaugam zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Apoi adaugam in ploaie faina, amestecand mereu pana...
Lemon Curd
Spalam si stergem bine lamaile. Intr-un vas punem ouale, zaharul, coaja rasa de la lamai, esenta de vanilie si se mixeaza totul foarte bine. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul, apoi se toarna peste oua, si se mixeaza inca putin. Se pune amestecul la fiert pe baie de aburi,...
Coronita de post cu cacao si aroma de portocale
Intr-un vas punem zaharul, zaharul vanilat, uleiul, un praf de sare si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi apa minerala. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, si o adaugam peste compozitia lichida impreuna cu esenta de portocale si sofranul. Intr-un bol punem 5 linguri din...
Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua
Cum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua: Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute. Intr-un vas...
Negresa cu aroma de portocale
Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba. Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Punem apoi faina cernuta cu praful...
Cornuri pufoase cu dulceata de prune
Intr-un ibric punem la incalzit 100 ml lapte, o lingura de zahar si coaja rasa de la cele 2 portocale. Cand este cald, adaugam drojdia sfaramitata apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cand cojile rase se ridica la suprafata). Intre timp, punem pe foc restul de lapte cu...
Eclere cu budinca de ciocolata
Aluat: Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare. Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa...
Painici cu ciocolata
Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In mijloc punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putin lapte caldut si amestecam. Lasam 15 minute sa creasca drojdia. Punem apoi untul moale, si incepem sa turnam incet laptele caldut si sa framantam pana obtinem un...
Tort pentru Bunica, cu mousse de ciocolata alba
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt....
Chec cu arome de toamna
Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine. Adaugam apoi uleiul si laptele. Faina cernuta...
Panna Cotta Caramel
Panna Cotta: Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul. Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba! Luam vasul de pe foc,...
Muffins "Bufnite" pentru Halloween
Cernem faina intr-un vas impreuna cu praful de copt, apoi adaugam zaharul. Topim untul apoi il lasam la racit. Dupa ce untul s-a racit il amestecam cu oul batut si laptele, apoi turnam compozitia lichida, putin cate putin peste zahar si faina. Nu amestecam prea mult pentru ca riscam ca...
Placinta dobrogeana cu branza dulce
Aluatul: Punem intr-un vas drojdia, sarea, putina apa calduta si zaharul. Omogenizam, apoi adaugam uleiul, faina si apa putin cate putin(mi-e mi-a intrat aproximativ 100 ml apa). Framantam pana obtinem un aluat perfect, care nu se lipeste de maini. Umplutura: Branzica se...
Chec "Ochi de pisica"
Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Adaugam treptat galbenusurile si laptele. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o...
Deliciu cu ciocolata alba si nuca de cocos
Blatul de cacao: Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Dupa ce albusurile s-au intarit, adaugam zaharul cate o lingura odata si mixam foarte bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao...
Biscuiti fragezi sau Ciucalai
In vasul in care vom framanta, punem untura, iaurtul, zaharul si amestecam energic cu o lingura de lemn. Adaugam apoi coaja rasa de lamaie, si zaharul vanilat Bourbon. La sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa ne rezulte un aluat usor de modelat,...
Cinnamon Rolls
Aluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute la loc cald. Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas, punem in el restul de lapte, oul, untul moale la temperatura camerei, zaharul si...
Rulouri cu nuca insiropate
Aluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina, un praf de sare si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute, luam un vas pentru framantat, si punem in el restul de lapte, oul, untul moale, la temperatura...