Bunica mea draga a implinit ieri frumoasa varsta de 65 de ani! Ii doresc tot binele din lume, fericire si multe bucurii! Bunul Dumnezeu sa ii de-a multa sanatate, sa ne traiasca si sa ne bucuram de ea mult timp de acum inainte!:X
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si continuam sa le batem pana se intaresc foarte bine si obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam apoi galbenusurile, unul cate unul.
Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Amestecam de jos in sus cu o spatula pentru a nu scoate aerul din albusuri.
Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia, iar deasupra punem ciresele si dam apoi tava la cuptorul preincalzit pana cand trece testul scobitorii.
Scoatem apoi blatul si il lasam la racit pe un gratar.
Sirop:
Punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit, apoi luam de pe foc si adaugam esenta de rom.
Mousse de ciocolata:
Punem gelatina intr-un castronel si turnam peste ea 50 de ml de apa, apoi o lasam sa se umfle.
Intre timp punem la incalzit frisca lichida (NU lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere!), apoi luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana cand aceasta se topeste.
Topim apoi gelatina la foc mic, amestecan continuu pana cand aceasta devine lichida(NU trebuie sa fiarba, pentru ca se distruge!!!)
Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Incorporam treptat in ciocolata si frisca batuta.
Asamblare si Decor:
Blatul rece se taie in doua.
Pe o farfurie punem un inel metalic, apoi punem partea de jos a blatului, apoi il insiropam bine.
Apoi intindem mousse-ul de ciocolata peste blat, punem deasupra cealalta felie de blat, o insiropam apoi dam tortul la rece pentru 1 ora.
Scoatem apoi tortul de la rece, si cu grija scoatem inelul metalic.
Decoram tortul cu frisca batuta si fructe, iar deasupra turnam Tort Gelle, preparat conform instructiunilor de pe pliculet, apoi dam tortul din nou la frigider pana la servire.
Pofta buna!