Islere cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 27 Dec 2012 | 9077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 560 g faina
  • 400 g unt
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 40 g amidon
  • 5 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pachet margarina rama
  • Decor:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu crema de vanilie:

Aluat: Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam pana se leaga compozitia.

Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se da la rece pentru 10 minute, nu mai mult.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem aluatul de la rece si il in impartim in 6 parti egale.

Pe masa infainata, intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie de cca. 0.5 cm grosime.

Decupam cu o forma rotunda fursecurile, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 5-10 minute, sau pana se rumenesc usor pe talpa.

Dupa ce am terminat de copt fursecurile, pregatim crema.

Pentru crema: punem 400 ml lapte la fiert intr-un ibric.

Intr-un vas punem faina, zaharul, esenta de vanilie, galbenusurile si omogenizam adaugand treptat laptele ramas.

Cand laptele din ibric incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta, punem din nou ibricul pe foc si lasam sa fiarba pana cand budinca se ingroasa.

Se lasa apoi sa se raceasca.

Dupa ce budinca s-a racit, mixam margarina spuma cu zaharul pudra, apoi adaugam treptat cate o lingura de budinca si omogenizam.

Luam cate 2 fursecuri si le lipim intre ele cu putina crema.

Dupa ce terminam de umplut fursecurile, pregatim glazura topind ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Glazuram fiecare isler in parte, apoi le lasam cateva ore pentru a se inmuia.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Din ingredientele precizate mai sus obtinem aproximativ 160 de fursecuri, iar lipite cate 2 obtinem 80 de islere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri de Craciun